Ford va construi vehicule electrice în Mexic

Ford Motor intenţionează să producă din 2020 o nouă maşină electrică în Mexic, iar la fabrica sa din Michigan (SUA) ar urma să fie produs din 2021 un vehicul fără şofer, transmit Reuters, Detroit Free Press şi Bloomberg.
Economica.net - joi, 07 dec. 2017, 18:59
Ford va construi vehicule electrice în Mexic

Decizia de a produce un vehicul autonom la fabrica din Michigan este o veste bună pentru regiune, urmând să fie înfiinţate sute de noi locuri de muncă, a declarat purtătorul de cuvânt al Ford, Alan Hall.

La Michigan, Ford va majora investiţiile de la 700 la 900 de milioane de dolari şi va angaja încă 850 de persoane.

Dar analistul Dave Sullivan, de la AutoPacific, afirmă că schimbarea sugerează că Ford este ‘un pic haotic’ după numirea noului director general, Jim Hackett, care l-a înlocuit pe Mark Fields.

‘Planurile Ford par să fie puţin difuze în aceste zile. Nu a trecut mult timp de când Ford a anulat planurile de a construi o fabrică în Mexic, ceea ce i-a costat bani. Acum revin la producerea maşinilor în Mexic? Este puţin deconcertant din exterior să vezi săptămâna aceasta toate aceste anunţuri de la Ford’, susţine Dave Sullivan.

Vehiculul electric care urmează să fie produs la fabrica Cuatitlan din Mexic va avea un sistem mai avansat de baterii care-i va permite o autonomie de peste 300 de mile. În Mexic, costurile cu forţa de muncă sunt mai scăzute, ceea ce-i va permite companiei auto să ţină sub control costurile cu noul vehicul electric.

Ford Motor are aproximativ 197.000 de angajaţi şi 67 de fabrici în întreaga lume. Al doilea mare producător auto din SUA, Ford este prezent şi pe piaţa din România.

Te-ar mai putea interesa și
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor, într-un efort de a ţine sub control......
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe ...
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
Ghidul de finanţare pentru investiţii în capacităţi de producţie a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd, ...