Ford va costrui SUV-ul de mici dimensiuni EcoSport la fabrica din Craiova

Ford va construi SUV-ul de mici dimensiuni EcoSport la fabrica din Craiova începând din toamna anului 2017, model care va fi comercializat pe toate pieţele europene ale Ford, mai puţin în Rusia, şi pentru care va investi la Craiova 200 milioane de euro.
Economica.net - mar, 22 mart. 2016, 10:49
Ford va costrui SUV-ul de mici dimensiuni EcoSport la fabrica din Craiova

Anunţul a fost făcut marţi, la fabrica din Craiova, de către preşedintele – CEO Ford Europa, Jim Farley, care a precizat că, de la acea dată, fabrica Ford din Craiova va deveni singura sursă de producţie pentru modelul EcoSport ce se va vinde în Europa.

‘Este un pas foarte important pentru Craiova, cu atât mai mult cu cât Ford prevede că segmentul SUV va oferi oportunităţi majore în următorii ani. De fapt, ne aşteptăm ca vânzările Ford să depăşească pragul de 200.000 de SUV-uri în Europa pentru prima dată în 2016. Aceasta este o creştere cu mai mult de 30% comparativ cu 2015 şi cea mai rapidă creştere în segmentul SUV-urilor o au cele de mici dimensiuni, acolo unde se încadrează şi EcoSport’, a spus preşedintele Ford Europa.

Potrivit sursei citate, modelul EcoSport pe care Ford îl comercializează în prezent în Europa, cu excepţia Rusiei, este construit la fabrica din Chennai, India, fabrică care va continua să construiască modelul Ecosport pentru piaţa locală indiană, dar şi pentru alte pieţe la nivel global.

Jim Farley a mai afirmat că Ford România a agreat cu Guvernul României că vor fi necesare îmbunătăţiri ale sistemului feroviar şi rutier pentru a sprijini creşterea anticipată a volumului de componente şi vehicule produse ce vor intra şi ieşi de pe poarta fabricii.

‘Salutăm includerea în planurile Guvernului a proiectelor cheie cu privire la sistemul feroviar şi rutier şi vom lucra în continuare cu autorităţile centrale şi locale pentru a ne asigura de implementarea în timp a acestora’, a mai afirmat preşedintele Ford Europa.

La evenimentul de la Craiova au mai participat preşedintele Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, vicepremierul Costin Borc, ministrul al Economiei, Comerţului şi Turismului, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, prefectul judeţului Dolj, Sorin Răducan.

Potrivit unui comunicat al Ford România, vânzările de maşini noi din segmentul SUV au urcat anul trecut cu 23% raportat la întreaga industrie, care a crescut cu 10%, iar segmentul SUV-urilor de mici dimensiuni, din care face parte şi modelul EcoSport, a crescut cu 44% în 2015, Ford aşteptându-se ca segmentul SUV-urilor de mici dimensiuni să ajungă la aproape 1,5 milioane de vehicule pe an până în 2017, ceea ce reprezintă o creştere de 35% faţă de 2015.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...