Ford va lansa în China 50 de noi vehicule până în 2025

Producătorul auto american Ford Motor va lansa în China 50 de noi vehicule până în 2025, inclusiv 15 modele electrice, pentru a-şi majora vânzările pe cea mai mare piaţă auto din lume, transmit New York Times şi Reuters.
Economica.net - mar, 05 dec. 2017, 17:46
Ford va lansa în China 50 de noi vehicule până în 2025

Cei mai mari producători auto din lume investesc din ce în mult în vehiculele electrice, iar William C. Ford Jr., preşedintele Ford, a afirmat că viitorul aparţine Chinei.

‘Când mă gândesc la direcţia în care se îndreaptă vehiculele electrice (EV), este clar că China va conduce lumea în ceea ce priveşte dezvoltarea maşinilor electrice’, a afirmat oficialul Ford, la un eveniment desfăşurat marţi la Shanghai.

Nu doar Ford Motor se gândeşte la dezvoltarea vehiculelor electrice, ci şi General Motors, Volkswagen, Daimler şi alţi mari producători auto, care au investit masiv în China în ultimele luni.

Guvernul de la Beijing, care vrea să rezolve problema poluării şi să reducă dependenţa de importurile de ţiţei, oferă subvenţii producătorilor auto pentru a stimula dezvoltarea vehiculelor electrice.

Volkswagen a anunţat că împreună cu partenerii săi chinezi va investi aproape 12 miliarde de dolari pentru a lansa 25 de vehicule electrice pe piaţa din China în perioada 2020 – 2025.

Daimler AG, producătorul brandurilor Mercedes-Benz şi Smart, va spori semnificativ investiţiile în producerea de maşini electrice şi de baterii pentru EV.

‘În opinia mea, China va fi mult timp cea mai mare piaţă auto din lume. Majoritatea autoturismelor vândute aici vor fi electrice’, a afirmat Hubertus Troska, şeful subsidiarei chineze a Daimler.

Peter Fleet, şeful Ford pentru regiunea Asia Pacific, a estimat că veniturile companiei americane realizate în China vor creşte cu 50% până în 2025, în urma lansării celor 50 de noi vehicule.

Luna trecută, Ford a anunţat că, împreună cu partenerul Anhui Zotye Automobile, va investi cinci miliarde yuani (756 milioane de dolari) pentru a produce şi comercializa autovehicule electrice în China.

Ford şi Zotye intenţionează să construiască o nouă facilitate de producţie în provincia Zhejiang, iar vehiculele vor fi vândute sub o nouă marcă chineză. Societatea mixtă va fi deţinută în proporţii egale de cele două companii.

Anterior, Ford a anunţat că până în 2025 intenţionează să ofere versiuni electrice pentru toatele modelele sale comercializate în China. Pe lângă parteneriatul cu Zotye, producătorul auto american mai are în China societăţi mixte înfiinţate – Chongqing Changan Automobile Co. şi Jiangling Motors Corp.

Potrivit datelor furnizate de Asociaţia Constructorilor Chinezi de Automobile, în 2016, vânzările de vehicule electrice au crescut cu 53%, până la 507.000 de unităţi. Ford estimează că piaţa chineză a vehiculelor ecologice va urca până la şase milioane de unităţi pe an în 2025, dintre care aproximativ patru milioane vor fi vehicule complet electrice.

Constructorii auto îşi accelerează investiţiile în autovehiculele electrice pentru a putea respecta noile norme privind economiile de combustibil ce vor fi impuse pe marile pieţe. În timp ce Ford a decis să se alieze cu Zotye, Volkswagen AG are un parteneriat cu Anhui Jianghuai Automobile Group Corp., iar Daimler AG şi BMW AG oferă vehicule electrice în cadrul parteneriatelor lor cu BYD Co. şi Brilliance China Automotive Holdings Ltd.

În timp ce producătorii străini vor să cucerească o cotă cât mai mare din piaţa vehiculelor electrice din China, producătorii locali precum Beijing Automotive Group Co. au şi ei succes graţie subvenţiilor guvernamentale generoase. Autorităţile chineze au decis că aceia care vor să cumpere un vehicul electric pot să contracteze un credit care să acopere 85% din costul vehiculului electric faţă de 80% din costul unui vehicul convenţional.

Ford Motor are aproximativ 197.000 de angajaţi şi 67 de fabrici în întreaga lume. Al doilea mare producător auto din SUA, Ford, este prezent şi pe piaţa din România.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...