Ford vrea să facă mașini pentru chinezi

Ford Motor negociază cu partenerii săi introducerea unor branduri speciale pentru consumatorii chinezi, deşi se concentrează pe construirea propriului său brand pe cea mai mare piaţă auto din lume, a declarat luni David Schoch, şeful diviziei din China a producătorului auto american, transmite Reuters.
Economica.net - lun, 04 iun. 2012, 18:42
Ford vrea să facă mașini pentru chinezi

Unii producători auto din afara Chinei au lansat aşa numitele branduri indigene, numai pentru consumatorii chinezi, împreună cu partenerii lor locali, pentru a respecta reglementările autorităţilor de la Beijing care permit companiilor auto globale să producă maşini în China.

‘Întotdeauna suntem în discuţii cu partenerii noştrii locali. Tot ce pot să vă spun este că studiem brandurile indigene, dar ne concentrăm pe construirea propriului nostru brand’, a afirmat David Schoch.

Ford produce modelele Fiesta, Focus, Mondeo şi alte modele sedan în China împreună cu partenerii Changan Automobile din China şi Mazda Motor din Japonia.

Şi Joe Hinrichs, preşedintele Ford pentru zona Asia-Pacific şi Africa, anunţa recent că producătorul auto american ia în considerare introducerea mai multor modele pentru consumatorii din oraşele mai mici şi mai puţin dezvoltate din China şi producerea de vehicule electrice, în funcţie de situaţia de pe piaţă.

‘Vom aduce mai multe produse valoroase din gama Ford, cu preţuri mai scăzute, pentru patru, cinci oraşe din centrul şi vestul ţării, unde există oportunităţi şi potenţial’, a afirmat Joe Hinrichs.

Ford, care concurează pe piaţa chineză cu General Motors şi Volkswagen AG, a anunţat în aprilie că va construi o nouă uzină în China, cea de-a treia din această ţară, în ideea de a-şi creşte capacitatea anuală de producţie pe prima piaţă auto din lume până la 1,2 milioane vehicule.

Ford a precizat că, împreună cu partenerul Changan Ford Mazda Automobile (o societate mixtă deţinută de Ford Motor Co, Chongqing Changan Automobile Co. şi Mazda Motor Corp), va construi o nouă uzină în valoare de 760 milioane de dolari la Hangzhou (estul Chinei). Viitoarea uzină ar urma să aibă o capacitate anuală de 250.000 de vehicule şi va demara operaţiunile la începutul lui 2015.

De la înfiinţarea sa, în 1995, şi până în prezent societatea Ford China a investit 4,9 miliarde de dolari în China.

Creşterea capacităţilor de producţie din China ar urma să permită Ford să-şi dubleze vânzările globale până la opt milioane vehicule pe an până în 2015. Producătorul auto american şi-a propus ca în 2020 să realizeze vânzări globale de 30 de milioane de unităţi.

Ford Motor Company este prezentă şi pe piaţa din România, compania sosind la Craiova (sud-vest de Bucureşti), în 2007, unde a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni al Automobile Craiova şi a preluat, în martie 2008, uzina Automobile Craiova. La 74 de ani de la primul Ford realizat în România, în septembrie 2009 a ieşit de pe linia de fabricaţie din Craiova primul Ford Transit Connect.

Luna trecută, Ford a lansat în România noul model B-MAX, fabricat la Craiova, care va putea fi comandat de clienţii autohtoni începând cu 23 martie, livrările urmând să demareze la sfârşitul lunii iulie – începutul lunii august.

Te-ar mai putea interesa și
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri pentru a ajuta Finlanda să prevină un aflux de migranţi care sosesc din Rusia, a declarat vineri premierul finlandez Petteri Orpo, relatează Reuters....
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei sunt afectate de niveluri de subsidenţă (proces de coborâre treptată a ...
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campania frauduloasă de apeluri telefonice în care atacatorii se prezintă drept angajaţi ai Directoratului Naţional ...
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea liniei
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea ...
CFR SA a lansat licitația pentru electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța - Mangalia. Lucrările ...