1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

Auto

Ford vrea să facă maşini fără şofer în colaborare cu Google

Grupul american Google poartă discuţii cu constructorul auto american Ford Motor Co pentru a ajuta compania de Internet să facă progrese cu proiectul său privind maşinile 'fără şofer', informează publicaţia Automotive News citând surse din apropierea discuţiilor, transmite Reuters.

22 dec, 2015 | Agerpres

Dacă se va ajunge la un acord, cel mai probabil acesta ar urma să fie anunţată în mod oficial cu ocazia salonului Consumer Electronics Show care are loc în prima săptămână a lunii ianuarie la Las Vegas.

Un purtător de cuvânt de la Google a declarat pentru Automotive News că firma nu doreşte să facă comentarii cu privire la speculaţii, însă o serie de oficiali ai Google au confirmat că grupul poartă discuţii cu mai mulţi constructori auto.

La începutul acestui an, Google a demarat discuţiile cu majoritatea marilor constructori auto din lume şi a început să pună la punct o echipă de furnizori care să îi permită să accelereze proiectul care vizează lansarea pe piaţă, până în anul 2020, a unor automobile complet autonome. În luna iunie, Google a început testele cu un prototip de automobil autonom de concepţie proprie, pe drumurile din jurul sediului său din Mountain View.

La rândul său, Bloomberg a informat în urmă cu câteva zile că Google vrea să facă din divizia sa de maşini 'fără şofer' o afacere separată sub marca Alphabet Inc.

În România, Ford a început producţia la fabrica din Craiova în 2012, odată cu lansarea modelului B-Max, primul produs al acestei fabrici şi primul autovehicul românesc de 5 stele EuroNCAP. Tot în 2012, Ford a demarat la Craiova şi producţia motorului EcoBoost.

Agerpres

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO