Ford vrea să vândă în China peste un milion de maşini în 2014

Producătorul auto american Ford Motor estimează că va vinde anul acesta în China peste un milion de vehicule, transmite Dow Jones Newswires.
Economica.net - Dum, 23 feb. 2014, 10:46
Ford vrea să vândă în China peste un milion de maşini în 2014

John Lawler, şeful Ford Motor China, a declarat că se aşteaptă ca industria auto chineză să înregistreze o creştere între 7,5% şi 8% în 2014.

În 2013, Ford şi societăţile mixte pe care le deţine în China au vândut 935.813 vehicule în ţară, în creştere cu 49% faţă de 2012.

Conform planului adoptat în 2011, Ford va investi în China cinci miliarde de dolari pentru a-şi extinde facilităţile de producţie de la cinci la nouă. O nouă fabrică în oraşul Hangzhou, care va costa 760 milioane de dolari şi va produce 250.000 de vehicule pe an, va fi inaugurată în 2015. Până atunci, Ford se aşteaptă ca producă în China 1,2 milioane de vehicule de pasageri, dublu faţă de nivelul din 2012.

Compania americană vrea să introducă pe piaţa chineză 15 modele noi, până la sfârşitul lui 2015.

Vânzările Ford în China, cea mai mare piaţă auto din lume, au crescut luna trecută cu 63%, ajungând la 72.598 vehicule, datorită lansării de noi modele, eficiente din punct de vedere energetic şi de calitate ridicată.

Datorită tehnologiei inteligente şi a securităţii sporite, Ford Focus a fost cel mai bine vândut model al companiei americane. În ianuarie, au fost vândute pe piaţa chineză 36.385 modele de Ford Focus, faţă de 33.632 unităţi în perioada similară din 2013.

Conform datelor companiei IHS Automotive, Ford Focus a fost anul trecut cel mai bine vândut vehicul de pasageri în China.

Changan Ford Automobile (CAF), societatea mixtă prin care Ford produce vehicule de pasageri în China, a vândut în ianuarie 70.038 de unităţi, în creştere cu 62% în perioada similară din 2013. Şi divizia de vehicule comerciale, Jiangling Motors Corporation (JMC), a anunţat creşterea vânzărilor cu 28% luna trecută.

China a devenit prima ţară în care vânzările de vehicule au depăşit pragul de 20 de milioane într-un an, marii producători auto străini – Toyota, General Motors, Ford şi Volkswagen – livrând un număr record de maşini pe piaţa chineză.

Luna trecută, Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM), a anunţat că livrările de autoturisme, SUV-uri şi vehicule cu utilizare multiplă au crescut anul trecut cu 13,9%, ajungând la 21,98 milioane de unităţi. Rezultatele depăşesc cu mult estimările analiştilor, care se aşteptau la un avans de 7% în 2013, marcând o redresare solidă pe cea mai mare piaţă auto din lume, după doi ani în care piaţa a stagnat. Anul acesta, vânzările de vehicule ar putea depăşi în China 24 de milioane unităţi, datorită urbanizării şi majorării veniturilor, estimează CAAM.

Vânzările de autovehicule pentru pasageri, excluzând autobuzele şi vehicule comerciale, au urcat în 2013 la 17,93 milioane unităţi şi ar putea înregistra anul acesta un avans de 9-11%, estimează CAAM.

Ford Focus a fost cea mai bine vândută maşină în China anul trecut, în timp ce modelul Haval al grupului chinez Great Wall a fost cel mai bine vândut SUV. Livrările Ford China au urcat anul trecut cu 49%, la 935.813 unităţi, depăşind pentru prima dată Toyota.

Grupul american General Motors, pentru care China este cea mai mare piaţă, a înregistrat anul trecut un avans al vânzărilor de 11%, la 3,16 milioane de unităţi, dar ar putea fi depăşit de compania germană Volkswagen, care în primele 11 luni din 2013 a vândut în China 2,96 milioane de vehicule.

Toyota a scăzut anul trecut pe locul şase în topul producătorilor străini din China, înregistrând un avans al vânzărilor de 9,6%, la 917.500 unităţi, în timp ce producătorii auto niponi Nissan şi Honda Motor au raportat vânzări record, după declinul din 2012.

Deşi ritmul de creştere a vânzărilor a încetinit în ultimii ani, firma de cercetare de piaţă J.D. Power estimează că, în 2018, consumatorii chinezi ar urma să cumpere până la 35 de milioane de autoturisme pe an

Te-ar mai putea interesa și
Tratativele de la Viena privind dosarul nuclear iranian s-au încheiat. Urmează aprobarea textului negociat
Tratativele de la Viena privind dosarul nuclear iranian s-au încheiat. Urmează aprobarea textului negociat
Negocierile de la Viena pentru reluarea acordului nuclear dintre puterile internaţionale şi Iran au luat sfârşit luni, iar diplomaţii s-au întors în capitalele lor cu textul provizoriu al unei......
Ministerul Sănătății: Distribuirea de pastile de iodură de potasiu se face numai în caz de expunere după un incident nuclear
Ministerul Sănătății: Distribuirea de pastile de iodură de potasiu se face numai în caz de expunere după un incident ...
Distribuirea de pastile de iodură de potasiu se face în scopul administrării la populaţia de până în 40 de ani numai ...
Moscova suspendă permsiunea acordată americanilor de a inspecta siturile sale militare în cadrul tratatului New Start
Moscova suspendă permsiunea acordată americanilor de a inspecta siturile sale militare în cadrul tratatului New Start
Rusia a anunţat luni suspendarea inspecţiilor americane prevăzute la siturile sale militare în cadrul tratatului New ...
SUA oferă Ucrainei încă 4,5 miliarde de dolari, pentru acoperirea nevoilor sale bugetare
SUA oferă Ucrainei încă 4,5 miliarde de dolari, pentru acoperirea nevoilor sale bugetare
Statele Unite vor oferi Ucrainei un ajutor financiar suplimentar, în valoare de 4,5 miliarde de dolari, care aduce astfel ...