Fornetti caută şef, după moartea parintelui francizei, Zoltan Panczel

Fornetti cauta solutii pentru inlocuirea lui Zoltan Panczel, numit adesea si "parintele francizei din Romania". Firma are sanse mari sa evite falimentul, planul de reorganizare fiind aprobat de cele doua banci creditoare – OTP Bank si Raiffeisen. Datoriile totale ale Fornetti ar fi de 51 de milioane de lei (peste 11 milioane de euro).
Economica.net - mar, 05 feb. 2013, 14:01
Fornetti caută şef, după moartea parintelui francizei, Zoltan Panczel

Fornetti, impreuna cu administratorul judiciar, consortiul format din Euroconsult si Rava SPRL, cauta solutii pentru inlocuirea lui Zoltan Panczel, numit adesea si „parintele francizei din Romania”, decedat recent in urma unui infarct. „Fabrica nu a resimtit decesul domnului Panczel, dar trebuie gasit un administrator special care sa duca mai departe activitatea fabricii”, sustin surse apropiate companiei, citate de avocatura.com.

De alfel, mai sustin sursele Avocatura.com, Fornetti negociase si ajunsese la un acord cu cele doua banci creditoare, planul de reorganizare fiind aprobat. Astfel, potrivit surselor citate, datoriile totale ale companiei se ridicau la 51 de milioane de lei, circa 11,3 milioane de euro.

Sub conducerea lui Zoltan Panczel, numit adesea si „parintele francizei din Romania”, pateurile Fornetti au ajuns printre cele mai bine vandute produse de patiserie din Romania. La finele lui 2009, Fornetti avea o cifra de afaceri de 28 de milioane de euro si producea mai bine de 1.500 de tone de produse de patiserie. Afacerile Fornetti il „ajutasera” pe Panczel sa isi ia doctoratul cu teza „Managementul sistemului de franciza”.

Dupa o pauza de aproape patru ani, Zoltan Panczel se intorsese la conducerea companiei in luna mai a anului trecut, in calitate de administrator special, tocmai pentru a ajuta la redresarea Fornetti.

Fornetti in cifre

2001 – intra pe piata romaneasca, fiind, practic o extindere a activitatii unei companii din Ungaria, Fornetti kft. Activitatea sa de baza era producerea si desfacerea produselor de panificatie semipreparate, congelate.

2007 – reprezentatii companiei anuntau ca au primit circa 900 de cereri de parteneriate, dar ca limitele impuse de reteaua de distributie si transport, ca si problemele de sustinere a productiei pentru atatea centre, ii determina sa trieze puternic cererile. Astfel, potrivit datelor oferite de companie, la acel moment, Fornetti lucra cu doar …. 600 de unitati.

2008 – Fornetti raporteaza o cifra de afaceri de 39 de milioane de euro si planuieste ridicarea unor linii propriii de productie.

2008 – Zoltan Panczel, „parintele francizei din Romania” se retrage de la conducerea companiei

2009 – cifra de afaceri in scadere – doar 21 de milioane de euro, pe fondul unei piete in schimbare. Pe de o parte se diversifica oferta – apar si covrigariile de colt, shaormeriile, retelele de fast food -, pe de alta parte scade cererea.

2011 – Fornetti apeleaza la insolventa, asa cum declara Josef Palasti, proprietarul Fornetti, in momentul in care realizeaza ca nu mai poate recupera investitia in automatizarea fabricii de la Timisoara.

2012 – Zoltan Panczel revine la conducerea Fornetti pentru a ajuta la redresarea companiei

Citeste mai mult pe avocatura.com

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...