Forţele Aeriene ale SUA se pregătesc să acorde patru contracte pentru modernizarea bazei de la Câmpia Turzii, în valoare de 130 de milioane de dolari

Pentagonul a anunţat anul trecut investiţii de 130 de milioane de euro în baza de la Câmpia Turzii. Forţele Aeriene SUA urmează să acorde patru contracte importante pentru moderenizarea bazei.
Andrada Ghira - lun, 17 mai 2021, 15:37
Forţele Aeriene ale SUA se pregătesc să acorde patru contracte pentru modernizarea bazei de la Câmpia Turzii, în valoare de 130 de milioane de dolari

Câmpia Turzii urmează să devină un hub important pentru operaţiunile Forţelor Aeriene din SUA.

Centrul de Inginerie şi detaşamentul 4 al Centrului de Instalare şi Suport ale Forţelor Aeriene SUA supraveghează proiecte de construcţie pentru modernizarea infrastructurii la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii în valoare de 152 de milioane de dolari, în sprijinul operaţiunilor NATO, au anunţat Forţele Aeriene ale SUA.

Proiectele vor ajuta Forţele Aeriene americane să stabiliească o prezenţă durabilă în România. Câmpia Turzii este un locaţie strategică care are nevoie de infrastructură modernă pentru a susţine misiunile de mobilitate aeriană, să găzduiască muniţie şi personal, dar şi să fie capabiliă să răspundă rapid oricărei probleme de securitate din Regiune.

Programul de modernizare din România include 15 proiecte aflate în diferite stadii de execuţie.

Pe ce se duc 130 de milioane de dolari

Forţele Aeriene intenţionează să acorde anul acesta un angajament de 130 de milioane de dolari pentru a optimiza misiunea de la baza aeriană din România.

Ne pregătim să atribuim patru contracte pentru construcţii între mai şi august”, spune Darren Walls, managerul de construcţie al Detaşamentului 4. “Investiţia în România demonstrează angajamentul puternic al Forţelor Aeriene în parteneriatul cu aliaţii NATO, pentru a atinge un obiectiv comun”, a mai adăugat acesta.

Forţele Aeriene vor investi aproape 30 de milioane de dolari în construcţia unei zone de tampon pentru încărcături periculoase, pentru a susţine avioanele C-5 Galaxy şi C-17 Globemaster, dar şi pentru o nouă zonă de parcare a avioanelor de luptă. Vor mai fi construite şi depozite pentru combustibil, dar şi pentru echipamentul Forţelor Aeriene. Unitatea pentru depozitarea combustibilului necesită o investiţie de 32 de milioane de dolari, în timp ce o unitate DABS, care va fi folosită pentru depozitarea a tot ce e nevoie pentru operaţiunile aeriene, inclusiv vehicule, necesită investiţii de 68 de milioane de dolari.

Proiecte aflate în derulare şi care urmează să fie finalizate în curând

Americanii au acordat contracte în valoare de 14,3 milioane de dolari pentru modernizarea infrastructurii de la Câmpia Turzii. În ultimele luni au fost finalizate lucrări de 5,5 milioane de dolari pentru extinderea unei capacităţi de stocare a combustibilului, îmbunătăţirea sistemului de iluminare pentru aerodrom şi noi sisteme electrice, care îndeplinesc cerinţele NATO.

Alte proiecte sunt programate a fi finalizate până la sfârşitul acestui an, printre care şi o unitate pentru depozitarea muniţiei de 1,7 milioane de dolari. Zona de depozitare a muniţiei va fi compusă din două igluuri acoperite cu pământ ce vor avea suprafeţe de 140 de mp, dar şi un drum care să facă legătura între cele două depozite.

Alte două milioane de dolari sunt investite într-o clădire adminsitrativă de unde vor fi coordonate escadrilele. Aproape 5 milioane de dolari merg către finalizarea unei rampe a aeroportului, dar şi a unui hangar de 1.300 de mp unde depozitarea avioanelor, dar şi pentru lucrări de mentenanţă.

 

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...