1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 19 º

Finanţe şi bănci

Fost bancher londonez, condamnat la 2 ani şi jumătate de închisoare pentru furturi de 2,4 mil. lire

Un fost director de la banca britanică Lloyds Banking Group a primit o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare pentru că a sustras 2,4 milioane lire sterline prin introducerea de chitanţe false în cheltuielile băncii, bani pe care i-a împărţit familiei şi prietenilor.

21 sep, 2012 | Mediafax

Jessica Harper, fost director al departamentului de securitate digitală şi fraudă bancară la Lloyds, a pledat "vinovat" în faţa acuzaţiilor că a introdus în perioada 2007-2011 în registrele contabile ale băncii chitanţe false pentru a "spăla" sumele sustrase, potrivit Bloomberg.

Ea a fost condamnată la doi ani şi jumătate cu executare, pedeapsa maximă posibilă fiind de cinci ani de închisoare.

Banii au fost utilizaţi parţial de Harper pentru a ajuta membri ai familiei şi prieteni să-şi cumpere locuinţe.

Cazul reprezintă o nouă pată pe reputaţia de centru financiar global al Londrei, erodată sever în acest an de scandalul privind manipularea dobânzilor.

Mai mult, Lloyds a primit ajutoare substanţiale de la statul britanic, nevoit să salveze banca de la colaps în timpul crizei financiare mondiale din 2008-2009.

Harper a restituit 709.000 lire din banii furaţi, însă procurorii consideră că recuperarea întregii sume nu este posibilă. Ea câştiga la Lloyds 60.000 de lire pe an.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO