1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 4 º

Finanţe şi bănci

Fost director al Bankia: Nu pricepeam nimic din rapoartele băncii

Un fost membru al board-ului Bankia, Mercedes Rojo-Izquierdo, a cărui specializare este de chimist, a declarat că "nu a priceput nimic" din rapoartele financiare pentru anul trecut ale băncii, care a fost salvată în acest an de la faliment de către guvernul spaniol cu miliarde de euro.

08 noi, 2012 | Mediafax

Rojo-Izquierdo s-a alăturat Bankia la sfârşitul anului 2010 şi a primit în 2011 un salariu de 374.000 de euro, potrivit cotidianului The Guardian. Anterior, Rojo-Izquierdo a lucrat la Caja Madrid, una dintre cele şapte bănci regionale care au fuzionat pentru a forma Bankia.

De asemenea, fostul director a fost şi consilier al autorităţii regionale Madrid.

Rojo-Izquierdo a făcut declararaţia privind rapoartele financiare ale băncii în timpul unei audieri la Tribunalul Penal Naţional din Madrid, unde a fost citată ca martor.

Bankia a cerut în mai un ajutor financiar de 23,5 miliarde de euro de la guvernul spaniol. Spania a convertit deja acţiuni preferenţiale de 4,5 miliarde de euro în capital al Banco Financiero y de Ahorros, grupul-mamă al Bankia, după ce acesta a raportat pierderi. Fondul pentru salvarea băncilor din Spania a injectat capital de urgenţă de 4,5 miliarde de ero la Bankia în septembrie.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO