Fostele combinate ale ruşilor de la Mechel aflate în insolvenţă fuzionează, îşi cresc producţia şi reduc pierderile

Fabrica de oțeluri speciale COS Târgoviște va prelua prin absorție Industria Sârmei Câmpia Turzii, iar Ductil Steel Buzău va absorbi Laminorul Brăila. Silnef, cel mai mare creditor al celor patru întreprinderi vândute în 2013 de Mechel către Invest Nicarom, a obținut confirmarea în instanță a planurilor de reorganizare.
Şerban Buşcu - joi, 26 feb. 2015, 22:02
Fostele combinate ale ruşilor de la Mechel aflate în insolvenţă fuzionează, îşi cresc producţia şi reduc pierderile

Patru din cele cinci combinate deținute până în februarie 2013 de rușii de la Mechel își vor continua activitatea într-o formă concentrată.

„În acord cu Planurile de Reorganizare confirmate este prevăzută fuziunea prin absorbţia întreprinderii Industria Sârmei Câmpia Turzii de către COS Târgovişte, respectiv fuziunea prin absorbţia întreprinderii Laminorul Brăila de către Ductil Steel Buzău. Fuziunile au o utilitate practică. Ele creează posibilitatea funcţionării lanțului tehnologic în parametrii mult mai eficienţi din punct de vedere economic. Având un sistem de management unitar, mai fluent, care poate lua decizii mai rapide şi în acord cu cerinţele de moment ale pieţei, întreprinderile vor putea fi mai dinamice. De asemenea, politicile de marketing se vor putea concretiza mai uşor în comenzi care să le asigure o activitate la parametrii optimi.”, spune Stan Tîrnoveanu, partener la ZRP Insolvency SPRL, firma care a o oferit consultanță Silnef pentru realizarea planului.

Celălalt combinat preluat de Invest Nicarom de la Mechel, Oțelul Roșu, se află în conservare din 2012. Miza companiei care a propus planul de reorganizare, Silnef din Brașov, nu este recuperarea datoriilor ci continuarea relațiilor de afaceri cu debitorii. Silnef are ca obiect de activitate reciclarea fierului vechi iar cele patru combinate sunt cei mai importanți clienți ai săi.

Planul de reorganizare: fără disponibilizări sau restrângeri de activitate. Afaceri în creștere în 2014

În prezent, intreprinderile adună un total de 2.395 de angajați iar numărul acestora nu va scădea pe parcursul reorganizării, după cum arată planul propus de Silnef. De altfel, cifrele înregistrate în 2014 arată o revitalizare a producției.

Cea mai importantă activitate o desfășoară fabrica de oțeluri speciale COS Târgoviște, care are 1.336 de angajați și care a reușit, în 2014, să își sporească vânzările cu 30% până la 578 de milioane de lei. Potrivit rezultatelor preliminare transmise Bursei de Valori București, compania a înregistrat , anul trecut, pierderi financiare de 50 de milioane de lei, nivel similar cu cel din 2013 și de două ori mai mic decât în 2012. Mai mult, rezultatul operațional al combinatului, indicator mai relevant pentru starea din prezent a afacerii, arată o pierdere de numai 1 milion de lei, de o sută de ori mai mică decât în 2012.  Investițiile au continuat pe parcursul desfășurării procedurii de insolvență iar anul trecut a fost deschisă o secție nouă.

Producătorul de sârmă Ductil Steel Buzău, care va prelua prin absorbție Laminorul Brăila, are în prezent 575 de angajați. La finele lunii iunie 2014, vânzările combinatului înregistrau o creștere de aproape 48% comparativ cu perioada similară a anului trecut, fapt datorat în primul rând relațiilor comerciale stabilite cu producătorul de electrocasnice Arctic Găești. Laminorul Brăila și-a reluat activitatea în august 2014 cu 220 de angajați și are în prezent 250 de angajați, producția lunară crescând cu 29% față de media din 2012, înainte de intrarea în insolvență.

Te-ar mai putea interesa și
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a criticat vineri ''mentalitatea colonială'' a Franţei şi a Uniunii Europene în Mali, declaraţie dată în timpul vizitei efectuate la Moscova de omologul......
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
La Innowave Summit 2022 din Cluj-Napoca a fost prezentat astăzi conceptul unui automobil electric dezvoltat în România.
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea duce la falimente și restructurări
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea ...
Pe orizontul mai îndepărtat de timp rămân incertitudini asociate capacităţii unor firme de a se menţine viabile odată ...
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Compania de stat rusă Gazprom a anunţat vineri că sistează începând de sâmbătă furnizarea de gaze către Finlanda, ...