Foştii angajaţi Mechel Câmpia Turzii primesc vineri şi luni diferenţa din salariile compensatorii

Foştii angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii vor primi, vineri şi luni, diferenţa de bani din salariile compensatorii, după ce în conturile societăţii au intrat 4,8 milioane de lei din rambursări de TVA, informează Mediafax.
Economica.net - joi, 11 apr. 2013, 11:57
Foştii angajaţi Mechel Câmpia Turzii primesc vineri şi luni diferenţa din salariile compensatorii

Liderul sindicatului de la Mechel Câmpia Turzii, Ioan Pascu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că foştii angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii, care au fost disponibilizaţi la începutul anului, vor primi în două tranşe, vineri şi luni, restul de bani din salariile compensatorii, după ce au încasat 900 de lei – circa un sfert – în luna martie.

„De asemenea, marţi se vor achita şi sumele restante pe care le mai au de primit ca salarii şi cei 370 de angajaţi care mai lucrează în combinat. Plata acestor datorii a fost posibilă după ce în conturile societăţii au intrat, joi, 4,8 milioane de lei din rambursări de TVA”, a spus Pascu.

Tudor Bubău, unul dintre organizatorii protestelor din faţa combinatului Mechel Câmpia Turzii, a declarat, corespondentului MEDIAFAX că acţiunile foştilor angajaţi vor continua şi săptămâna viitoare.

„Banii pentru compensatorii îi vom primi toţi, în sfârşit, după îndelungi proteste. Noi vom continua acţiunile de stradă şi săptămâna viitoare, poate în faţa Primăriei Câmpia Turzii, şi vom încerca să sensibilizăm Guvernul să găsească soluţii pentru locuri de muncă în oraş”, a spus Bubău.

Câteva sute de foşti angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii au protestat, din 27 februarie, faţă de neplata salariilor compensatorii, blocând de mai multe ori drumul european E 60. Conducerea Mechel Câmpia Turzii a propus plata eşalonată pe trei luni a salariilor compensatorii şi ca foştii angajaţi să taie utilaje casate pentru a le vinde la fier vechi pentru banii aferenţi acelor plăţi, dar angajaţii disponibilizaţi au fost nemulţumiţi de această soluţie.

În 20 martie, foştii angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii au primit un sfert din salariile compensatorii, ceea ce înseamnă câte 900 de lei, dar au continuat protestele.

Începând din iunie 2012, la Mechel Câmpia Turzii au fost disponibilizate colectiv, în mai multe etape, aproximativ 1.700 de persoane, astfel că au mai rămas în jur de 300 de angajaţi la secţia de Trăgătorie.

Grupul rus Mechel a vândut recent, pentru preţul simbolic de 230 de lei (52 euro), combinatele metalurgice pe care le deţinea în România, puternic îndatorate, către firma Invest Nikarom din Bucureşti, controlată de două persoane cu cetăţenie rusă.

Tranzacţia a vizat compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL şi combinatele Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Roşu, Mechel Câmpia Turzii, Mechel Târgovişte şi Laminorul Brăila.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...