Fostul arbitru de fotbal Constantin Frăţilă este invitat de SIF3 să dea 34 mil. lei pe COMCM Constanţa

SIF Transilvania (SIF3) va lansa marţi oferta publică de vânzare a peste 56% din acţiunile firmei de construcţii COMCM Contanţa (CMCM), la preţul de 0,2504 lei / titlu. Familia fostului arbitru de fotbal Constantin Frăţilă este principala candidată la cumpărare, căci controlează deja peste 42% din  acţiuni.
Adrian N. Ionescu - joi, 17 apr. 2014, 06:56
Fostul arbitru de fotbal Constantin Frăţilă este invitat de SIF3 să dea 34 mil. lei pe COMCM Constanţa

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat  prospectul de ofertă publică de vânzare a acţiunilor irmei de construcţii COMCM Contanţa (CMCM), pe care le deţine SIF Transilvania (SIF3).

Preţul de vânzare este de 0,2504 lei / acţiune CMCM, cu 61% mai mare decât cel actual din piaţă  şi cu   peste 14% mai mare decât maximul ultimelor 52 de săptămâni, potrivit datelor Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Vânzătorul urmează să primească peste 33,5 milioane de lei în urma vânzării, iar cumpărătorii vor fi, cel mai probabil, membrii familiei  fostului arbitru de fotbal Constantin Frăţilă, care controlează direct aproape 32% din acţiunile CMCM şi alte 10% printr-o firmă de consultanţă. Nu este probabil să apară alţi cumpărători, având în vedere lupta pentru controlul companie derulată, până acum un an, între Constantin Frăţilă şi SIF3.

COMCM Contanţa (CMCM) este o firmă de construcţii evaluată în prezent la 37 de milioane de lei la BVB, dar doar ca urmare a calculelor celor doi actori principali ai ofertei, căci numai 1,5% din acţiuni nu sunt ale acestora.

Miza preluării este mai mare, căci COMCM controlează, împreună cu acelaşi Constantin Frăţilă o altă firmă de construcţii,  SCUT Constanţa (SCUT).

Constantin Frăţilă şi SIF Transilvania au avut mari conflicte, în anii trecuţi, în legătură cu controlul COMCM, până când omul de afaceri constanţean a devenit unul dintre acţionarii principali ai SIF din Braşov.

Ostilităţile dintre SIF Transilvania (SIF3) şi Frăţilă s-au derulat pe tema controlului SCUT Constanţa. După ce omul de afaceri constănţean a ajuns la deţinerea maximă legală de 5% din acţiunile SIF3, a început să critice ameninţător conducerea  acesteia.

La rândul său, SIF Transilvania impusese o decizie a AGA CMCM privind declanşarea unei acţiuni în justiţie împotriva lui Constantin Fraţilă, pentru activitatea din perioada în care fusese administrator.

Acum, fostul arbitru este preşedintele Consiliului de administraţie al COMCM şi membru  al Consiliului de supraveghere al SIF3.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...