1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

Extern

Fostul consilier de presă al lui David Cameron, inculpat pentru mărturii false

Fostul director de comunicare a premierului David Cameron şi fostul redactor-şef al News of the World, Andy Coulson, a fost inculpat miercuri pentru mărturii false de către poliţia scoţiană, relatează AFP.

31 mai, 2012 | Mediafax

"Poliţia din Strathclyde l-a inculpat pe Andy Coulson pentru mărturii false în urma arestării sale pentru a fi interogat, la 30 mai 2012", a anunţat poliţia.

Coulson, în vârstă de 44 de ani, a fost arestat în zori la domiciliul său din Londra, apoi dus la Glasgow.

Coulson, care a fost reţinut în iulie 2011 în dosarul interceptărilor telefonice ale News of the World, unde el a fost refactor-şef între anii 2003 şi 2007, este suspectat de data aceasta de mărturii false în cadrul procesului din 2010, în Glasgow, al deputatului socialist, Tommy Sharidan.

Sheridan, care a dat în judecată News of the World pentru dezvăluire de informaţii care au adus atingere vieţii sale private, a câştigat procesul său civil, dar el a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru ca a minţit în timpul audierilor.

Chemat să depună mărturie la acel proces, în decembrie 2010, Andy Coulson, a susţinut că nu a avut cunoştinţă despre vreo activitate ilegală a News of the World cât timp a fost redactor-şef.

Coulson a demisionat în 2007, după condamnarea unui jurnalist şi a unui detectiv privat pentru ascultări ilegale ale unor mesaje, inclusiv ale membrilor familiei regale. El a negat în tot acest timp orice legătură cu aceste practici.

Angajat în acelaşi an în echipa lui David Cameron, pe atunci liderul conservatorilor, el a rămas în echipa acestuia şi după ce Cameron a devenit premier.

A fost constrâns să demisioneze din funcţia de director de comunicare al premierului în ianuarie 2011, la presiunea informaţiilor dezvăluite de presă, fiind reţinut în iulie 2011, în cadrul anchetei relansate de către Scotland Yard privind aceste interceptări.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO