Fostul director juridic UiPath lansează Goodlegal. Startup-ul a primit 1,2 mil. euro de la Daniel Dines, Earlybird, Underline și Credo

Fostul director juridic global al UiPath, Vasile Țiple, lansează Goodlegal, o platformă de infrastructură juridică menită să ofere companiilor un cadru al operațiunilor, pentru a atinge conformitatea legală prin valorificarea celor mai recente progrese tehnologice și a standardelor din industria de tehnologie.
Lidia Neagu - mie, 23 nov. 2022, 09:50
Fostul director juridic UiPath lansează Goodlegal. Startup-ul a primit 1,2 mil. euro de la Daniel Dines, Earlybird, Underline și Credo

Goodlegal este o platformă care facilitează conformitatea legală pentru companii, având ca scop simplificarea juridicului, oferind persoanelor fizice și companiilor o platformă de infrastructură juridică prin care să poată colabora cu partenerii lor contractuali.

Startup-ul a primit o investiție pre-seed de 1,2 milioane de euro de la primii investitori ai UiPath, Earlybird Digital East Fund (care au condus runda de finanțare), Credo Ventures și Daniel Dines, dar și de la cel mai recent fond de investiții în tehnologie, Underline Ventures.

„Începem călătoria noastră pentru a reinventa industria și pentru a ne ajuta clienții să se concentreze asupra afacerii lor, să dezvolte produse excelente și să devină cat mai independenti cu infrastructura Goodlegal. Misiunea noastră este să facem juridicul ușor, accesibil și acționabil.”, spune Vasile Țiple.

Platforma oferă diverse funcționalități, de la generarea de documente, inclusiv asamblarea lor prin drag-and-drop, până la documente juridice standard, editor și analiză de text juridic, semnătură electronică, funcționalități de automatizare și integrări, prin care orice companie poate obține o conformitate legală solidă și cadrul juridic operațional în cel mai scurt timp.

Întreaga piață a tehnologiei juridice a fost construită în jurul unor functionalitati foarte specifice, fără a lua în considerare imaginea de ansamblu a ceea ce ar putea avea nevoie o companie pentru a se conforma legal. Chiar și piața juridică a utilizatorilor finali a evoluat în două direcții diferite: platforme create pentru avocații externi, pe de o parte, și platforme create pentru avocații interni, pe de altă parte. Goodlegal abordează ambele directii de piață, abordând atât nevoile firmelor de avocatură, cât și ale avocaților interni ai unei companii.

„Ne propunem ca Goodlegal să devină acceptat de industrie, un model standard pentru cum să vă puneți la punct infrastructura juridică. Scopul nostru imediat este să fim platforma juridică de bază pentru toate startup-urile și să le ajutăm să ajungă la următoarea etapă în evoluția companiei lor, în timp ce obiectivele noaste pe termen mediu și lung includ companii mari pentru care să dezvoltăm diverse integrări, creând un ecosistem Goodlegal, pentru orice companie, indiferent de dimensiunea sau industria ei.”, adaugă Vasile Țiple.

Echipa fondatoare

Vasile Țiple a fost directorul juridic global al UiPath și arhitectul echipei globale juridice și de conformitate. El a condus proiectarea și implementarea operațiunilor juridice și a viziunii de automatizare juridică a companiei. În ultimul său rol la UiPath ca șef al departamentului Legal & Compliance Automation, Vasile a creat programul extern de automatizare juridică prin transformarea unui program intern pe care l-a implementat în 2016 în UiPath Legal, spre a utiliza RPA pentru activități juridice în companii. Vasile este doctor în Drept Internațional la Universitatea din București, autor a mai multor lucrări academice despre drept, administrație și inteligență artificială și a lucrat anterior la diverse companii, inclusiv Adobe.

Alexandru Căciulescu este un profesionist în inginerie și cercetător cu experiență în companii de top precum UiPath și J.P. Morgan, precum și cu o prezență puternică în mediul academic și în comunitățile open-source. Cu experiență în securitatea software-ului, principalele sale atuuri se învârt în jurul construirii de produse digitale fiabile, sigure și de încredere. Pe lângă faptul că este CTO al Goodlegal, este și o figură activă în mediul academic, predând mai multe cursuri la Universitatea Politehnica din București, precum și mentorând startup-urilor locale.

Alexandru Tătăran are o experiență de peste un deceniu în a ajuta liderii de piață să-și construiască avantaje competitive prin tehnologii de ultimă oră. Fiind în fruntea transformării digitale, crede că tehnologia este cel mai puternic catalizator pentru a crește realizările umane și pentru a ajuta directorii de companii să obțină rezultate excelente.

Ioana Teleanu este un profesionist UX cu experiență în companii mari precum UiPath și ING Bank, oferind și consultanță și design pentru startup-uri aflate la început de drum. Ea este fondatoarea comunității UX Goodies de pe Instagram, cu peste 250.000 de urmăritori din toată lumea. Acest proiect îi permite să sprijine și să educe următoarea generație de designeri UX.

Te-ar mai putea interesa și
Angajații rafinăriei Petromidia au primit majorările salariale cerute, după ce au protestat, în această dimineață
Angajații rafinăriei Petromidia au primit majorările salariale cerute, după ce au protestat, în această dimineață
Angajații rafinăriei Petromidia, care au declanșat un protest spontan azi-dimineață, vor primi o primă de 1.000 de lei lunar până în februarie 2023 inclusiv și din martie 2023 vor primi o......
Cartel Alfa: Jongleriile fiscale propuse de guvern adâncesc inechităţile dintre cetăţeni
Cartel Alfa: Jongleriile fiscale propuse de guvern adâncesc inechităţile dintre cetăţeni
Actualul guvern continuă să acţioneze contrar legislaţiei şi prevederilor Constituţionale, contrar propriilor angajamente ...
Tanczos Barna: Fără taxă pe soare. Nu voi fi niciodată de acord cu o taxă impusă prosumatorilor
Tanczos Barna: Fără taxă pe soare. Nu voi fi niciodată de acord cu o taxă impusă prosumatorilor
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat, marţi, că nu va fi niciodată de acord cu o taxă impusă prosumatorilor, ...
Korea Hydro & Nuclear Power, singurul ofertant pentru instalația de detritiere de la Cernavodă, proiect de 198 mil. euro
Korea Hydro & Nuclear Power, singurul ofertant pentru instalația de detritiere de la Cernavodă, proiect de 198 mil. ...
Nuclerelectrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, a primit o singură ofertă pentru proiectul instalației ...