Fostul ministru al Energiei Răzvan Nicolescu: ANRE are 300 de angajaţi, din care lucrează doar 30

Fostul ministru al Energiei Răzvan Nicolescu a declarat la conferinţa In the News. Energy că liberalizarea completă a pieţei de energie, estimată a fi finalizată la sfârşitul anului viitor, ar putea crea noi riscuri, putând apărea firme de furnizare a energiei care ar încasa tarifele finale şi ar putea intra apoi în insolvenţă în mod fraudulos. Nicolescu a adăugat că România are multe instituţii energetice de care nu a auzit nimeni şi care nu lucrează între ele şi că foarte multe direcţii din cadrul Comisie Europene nu au habar de ce se întâmplă în sectorul energetic din România.
Economica.net - mar, 07 iun. 2016, 12:37
Fostul ministru al Energiei Răzvan Nicolescu: ANRE are 300 de angajaţi, din care lucrează doar 30

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) are în prezent circa 300 de angajaţi, dar din care lucrează şi ”duc greul” numai 30, care ar trebui multiplicaţi, restul sunt ”prieteni de pe la partid care au lipit afişe”, a declarat marţi fostul ministru al Energiei Răzvan Nicolescu, la conferinţa ”In the News. Energy”, organizată de către agenţia de presă News.ro.

Fostrul ministru consideră că trecerea ANRE în subordinea Parlamentului, pe care a susţinut-o, s-a dovedit o măsură cu efecte proaste.

”Înainte erau 200 şi lucrau 30. Acum sunt 300 şi lucrează tot cei 30. Deci aş vrea-o pe doamna Mânecuţă (Maria Mânecuţă, director general în cadrul ANRE, n.r.), pe domnul Tobescu (Florin Tobescu, şef serviciu Direcţia Relaţii Internaţionale, n.r.), pe domnul Alicuş (Viorel Alicuş, director general în cadrul ANRE, n.r.), pe cei care duc greul acolo, aş vrea să-i multiplicăm. Şi să am 300 de Alicuş, Mânecuţă, nu tot felul de prieteni de pe la partid care nu şi-au găsit loc de muncă, care le-au lipit afişele şi hai acum să-i angajăm pe la ANRE”, a spus Nicolescu.

Fost ministru al Energiei: Mi-e teamă că pot apărea firme de bloc de furnizare de energie, care încasează tarifele şi intră apoi în insolvenţă

Liberalizarea completă a pieţei de energie, estimată a fi finalizată la sfârşitul anului viitor, ar putea crea noi riscuri, putând apărea firme de furnizare a energiei care ar încasa tarifele finale şi ar putea intra apoi în insolvenţă în mod fraudulos, a declarat marţi fostul ministru al Energiei Răzvan Nicolescu, la conferinţa ”In the News. Energy”, organizată de către agenţia de presă News.ro.

Fostul ministru consideră că Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) ar trebuie să informeze în mod corect consumatorii asupra tuturor riscurilor înainte de finalizarea procesului de liberalizare totală a preţurilor, care ar trebui să aibă loc la finalul anului 2017.

”Trebuie o atenţie sporită pentru licenţele de furnizare. Mi-e teamă că pot apărea firme de bloc, care achiziţionează un portofoliu de clienţi, încasează tarifele finale, după care intră în insolvenţă”, a afirmat Nicolescu.

Procesul de liberalizare din domeniul energiei înseamnă că fiecare consumator, casnic sau industrial, poate să negocieze singur preţul pentru gaze, iar autorităţile nu mai pot interveni în stabilirea preţurilor.

Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei: România are multe instituţii energetice de care nu a auzit nimeni şi care nu lucrează între ele. „Fac pariu că nu ştiţi că există Agenţia Nucleară”.

Foarte multe direcţii din cadrul Comisie Europene nu au habar de ce se întâmplă în sectorul energetic din România sau înţeleg foarte puţin din ce se întâmplă, deşi România are foarte multe instituţii energetice de care nu a auzit nimeni, a declarat marţi fostul ministru al Energiei Răzvan Nicolescu, la conferinţa ”In the News. Energy”, organizată de către agenţia de presă News.ro.

Te-ar mai putea interesa și
Cătălin Prunariu, directorul TAROM, are circa 12.000 de euro investiți în acțiuni TESLA, Apple și Airbnb
Cătălin Prunariu, directorul TAROM, are circa 12.000 de euro investiți în acțiuni TESLA, Apple și Airbnb
Cătălin Prunariu, directorul general al TAROM, a investit circa 12.000 de euro în acțiuni la marile companii TESLA, Apple, Airbnb, Ceragon Networks și Interactive Brokers, potrivit declarației......
Protecție sporită pe Transfăgărășan și Transalpina: CNAIR a primit o ofertă la licitația pentru 25 km de parapete cu cabluri
Protecție sporită pe Transfăgărășan și Transalpina: CNAIR a primit o ofertă la licitația pentru 25 km de parapete ...
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit o ofertă la licitația pentru 25 km de parapete ...
Donații de peste 840 de milioane de euro au fost strânse pentru renovarea Catedralei Notre-Dame
Donații de peste 840 de milioane de euro au fost strânse pentru renovarea Catedralei Notre-Dame
''Elanul generozităţii''' pentru finanţarea lucrărilor la Catedrala Notre-Dame din Paris ''nu scade'', fiind strânși ...
Budapesta are cel mai ieftin curent electric dintre toate capitalele statelor din Uniunea Europeană
Budapesta are cel mai ieftin curent electric dintre toate capitalele statelor din Uniunea Europeană
Gospodăriile din Budapesta au plătit în august cel mai scăzut preţ la energie electrică în rândul capitalelor din ...