Bogdan Drăgoi, fostul ministru al Finanţelor, a fost numit în Consiliul de Administraţie al BRD

Economica.net
18 04. 2019
dragoi_28611300_58198000_90085600

AGA Ordinară din 18 aprilie 2019 a BRD a aprobat: reînnoirea mandatului de administrator al Petre Bunescu, pentru o perioadă de 4 ani, începând cu data de 18.04.2019 și numirea următorilor 3 administratori: Bogdan-Alexandru Drăgoi, Philippe Laurent Charles Heim și Liliana Feleagă, pentru un mandat de 4 ani (numirile sunt sub condiţia obţinerii aprobării prealabile începerii exercitării funcției, emisă de Banca Naţională a României, conform dispoziţiilor legale în vigoare şi termenul mandatului începe să se calculeze de la data emiterii aprobării prealabile începerii exercitării funcției).

În cadrul aceleiași AGA Ordinare, Bogdan-Alexandru Drăgoi și Liliana Feleagă au fost desemnați în calitate de administratori independenți. Totodată a fost prelungit mandatul de administrator al lui Petre Bunescu, fost vicepreşedinte al băncii şi membru în comitetul executiv al băncii. Administratorii sunt membri ai Consiliului de Administraţie şi nu au funcţii executive.

Cine este Bogdan Drăgoi

Bogdan Alexandru Drăgoi la 39 de ani are deja un CV impresionant. Cel mai tânăr ministru de Finanțe (în timpul guvernului Mihai Răzvan Ungureanu) pe care l-a avut România post-decembristă (avea 31 de ani când a fost numit), Bogdan Drăgoi a absolvit Universitatea Tufts, Fletcher, Boston, Massachusetts, specializările relații internaționale și economie, ambele cu Magna cum Laudae. A fost consilier al ministrului Integrării Europene în 2006, director economic la Primăria Municipiului București, secretar de stat în Ministerul Finanțelor, răspunzând de trezoreria statului, ministru de Finanțe, consilier prezidențial în mandatul lui Traian Băsescu, preşedinte şi director general al SIF Banat-Crişana (SIF1). Deține Ordinul Național Steaua României și Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta. Bogdan Drăgoi a fost şi pe lista scurtă a propunerilor pentru postul de viceguivernator BNR în august 2016, după arestarea lui Bogdan Olteanu.

Adunarea generală a acţionarilor BRD a acordat şi descărcarea de gestiune a administratorilor BRD pentru exerciţiul financiar al anului 2018, propunerea Consiliului de administraţie de distribuire a 73.9% din profitul distribuibil de 1.545.988.625 lei, fixarea dividendului brut la 1,64 lei / acţiune, plata dividendelor în data de 31 mai 2019 și data plății amânate 29 noiembrie 2019, bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 şi programul de activitate pe exerciţiul financiar al anului 2019, remuneraţia cuvenită administratorilor neexecutivi şi limitele generale privind remuneraţiile suplimentare ale administratorilor precum şi a remuneraţiei directorilor pentru exerciţiul financiar al anului 2019, numirea societăţii Ernst & Young Assurance Services S.R.L. în calitate de auditor financiar al băncii pentru anul financiar 2019.