1EUR = 4.7777 RON | Bucureşti 6 º

Extern

Fostul ministru francez al Justiţiei, avocata Rachida Dati, ar fi primit 600.000 de euro de la Renault-Nissan

Fostul ministru francez al Justiţiei, Rachida Dati, ar fi primit 600.000 de euro de la Renault-Nissan pe când era eurodeputat, ea fiind remunerată prin filiala de la Amsterdam pentru serviciile sale de avocat, scrie L'Express, citată de News.ro

05 feb, 2019 | ECONOMICA.net

Auditul independent efectuat în comun timp de mai multe zile de către Renault şi Nissan privind funcţionarea şi utilizarea fondurilor filialei sale RNBV, care să supravegheze Alianţa cu sediul în Olanda, ar putea să aducă multe surprize. 

Astfel, eurodeputata Rachida Dati a fost remunerată din această "cutie neagră" între noiembrie 2009, adică la patru luni după plecarea din Guvernul lui François Fillon, prim-ministru în mandatul lui Nicolas Sarkozy, şi februarie 2013, conform informaţiilor dezvăluite de Bloomberg. 

O activitate nu de consultant, ci de avocat, a precizat Olivier Pardo, avocatul fostului ministru. Secretul profesional al avocatului nu permite ca aceasta din urmă să fie obligată să facă publice numele clienţilor săi. În calitate de avocat, Dati nu trebuie să justifice cum este plătită pentru sfaturile sale către clienţi. 

Citiţi integral ştirea pe News.ro

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO