Update: Trump a părăsit liber clădirea tribunalului. Fostul președinte american Donald Trump a fost reținut

Update 2: Trump a părăsit clădirea tribunalului unde i s-au adus la cunoștiință cele 34 de capete de acuzare aduse împotriva lui. Fostul președinte a respins toate acuzele și a declarat că este nevinovat, relatează CNN.
Ion Dobreanu - mar, 04 apr. 2023, 20:51
Update: Trump a părăsit liber clădirea tribunalului. Fostul președinte american Donald Trump a fost reținut

El nu a făcut nicio declarație la ieșirea din sala de judecată.

Update: Trump a fost văzut intrând în sala de judecată, unde i se vor aduce la cunoștiință acuzele care i se aduc. El nu făcut nicio declarație reporterilor care-l așteptau în fașa ușii.

Fostul președinte american Donald Trump a fost reținut astăzi după ce a ajuns în sediul procuraturii districtuale din Manhattan. El se află acum în custodia poliției, în urma unei înțelegeri făcute de avocații săi și de procurori, relatează CNN.

Trump este primul președinte american care se confruntă cu acuzații de natură penală.

El va fi inculpat marți, iar datele despre acuzațiile care i se aduc vor fi făcute publice pentru prima dată în mod oficial. Potrivit CNN, Trump va fi inculpat pentru comiterea a cel puțin 30 de infracțiuni, în legătură cu o fraudă fiscală pe care ar fi comis-o în urma unei plăți de 130.000 de dolari efectuate în 2016 către actrița de filme porno Stormy Daniels pentru ca aceasta să nu divulge relația pe care ar fi avut-o într-un club de golf cu 10 ani mai devreme, perioadă în care Trump era căsătorit.

Echipa de avocați ai lui Trump a anunțat că fostul președinte va pleda nevinovat pentru toate capetele de acuzare care i se aduc. Fostul președinte, care este implicata în alegerile interne pentru desemnarea în cursa electorală din 2024, și-a programat să se întoarcă în Florida după eliberarea sa și să țină în această seară un discurs la hotelul său Mar-a-Lago. Potrivit înțelegerii dintre echipa sa de avocați și procurori, el urmează să fie eliberat după ședința de judecată.

Este de așteptat ca în curând să fie dus în sala de judecată. Potrivit înțelegerii dintre avocații săi și procurori, Trump va fi amprentat și fotografiat, dar nu va fi încătușat.

Judecătorul care va conduce ședința de judecată, Juan Merchan de la Curtea Supremă a Statului New York, a permis unui număr limitat de fotografi să asiste în interiorul sălii de judecată, iar aparatele electronice vor fi interzise cât timp va dura procedura, relatează cotidianul britanic The Guardian.

Trump a respins până acum toate acuzațiile care i se aduc și i-a atacat pe procurori și judecători, despre care spune că duc împotriva lui un război orchestrat politic.

Cu câteba minute înainte de plecarea sa spre biroul procurorului din Manhattan, Trump a postat un nou mesaj pe rețeaua sa socială Truth Social.

“Mă îndrept spre Lower Manhattan, către tribunal. Totul pare surealist. Wow, ei mă vor aresta”, a scris Trump. “Nu pot să cred că așa ceva se întâmplă în America. MAGA!”

Trump și-a folosit deja contul său de pe rețeaua Truth Social ca să-l atace în mod repetat pe procurorul districtual Alvin Bragg, care supervizează ancheta.

Te-ar mai putea interesa și
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
 Dacă Ucraina pierde războiul, preşedintele rus Vladimir Putin nu va negocia niciodată pacea, a declarat joi şeful diplomaţiei italiene, Antonio Tajani, în deschiderea reuniunii miniştrilor......
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți de sistem
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți ...
Restaurantele și hotelurile își vor putea stabili singure un calendar prestabilit în care ambalajele cu garanția de ...
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky, a obținut licența de operator aerian străin, oferită de Agenția Canadiană de Transport, care îi oferă permisiunea ...
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
România a utilizat fonduri din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) de peste un miliiard ...