Fostul preşedinte CSA a contestat în instanţă decizia de revocare din funcţie

Fostul preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) Constantin Buzoianu a constestat în instanţă decizia Parlamentului prin care, la 16 octombrie, a fost revocat din funcţie, primul termen de judecată fiind stabilit pentru 21 noiembrie.
Economica.net - mie, 14 nov. 2012, 13:32
Fostul preşedinte CSA a contestat în instanţă decizia de revocare din funcţie

Dosarul, în care Camera Deputaţilor şi Senatul au calitatea de pârât, a fost înregistrat marţi la Curtea de Apel Bucureşti şi are ca obiect suspendarea Hotărârii Parlamentului 41/2012.

Revocarea lui Buzoianu, susţinut de PDL şi numit de Parlament în această funcţie în septembrie 2011, s-a făcut în baza unui raport întocmit de Comisiile pentru buget-finanţe din Senat şi Camera Deputaţiilor, care au constatat că piaţa asigurărilor din România „manifestă deficienţe sub aspectul supravegherii prudenţiale şi reglmentării, având consecinţe negative asupra asiguraţilor”.

Anterior deciziei de revocare, fostul preşedinte al CSA a afirmat că piaţa asigurărilor se confruntă cu „probleme grave”, care, în cazul producerii unui cutremur puternic, ar face ca scandalul FNI să pară un mic accident.

Buzoianu a fost înlocuit la conducerea autorităţii de reglementare de Daniel Tudor, din partea USL, fost director general al Ardaf în perioada 2007-2009. Anterior, Tudor a condus Roumanie Assurance International (RAI), unde a deţinut şi un pachet de acţiuni reprezentând 47,4% din capitalul social.

Societatea a fost preluată integral de fondul ceh de investiţii PPF Investments, valoarea tranzacţiei fiind estimată la 10 milioane de euro.

Anul trecut, piaţa asigurărilor generale şi de viaţă a scăzut cu 5,8%, la 7,82 miliarde de lei.

În primele şase luni ale acestui an, subscrierile au crescut cu 2,7%, la 4,13 miliarde de lei, pe fondul avansului subscrierilor din poliţe de asigurări generale cu 3,5%, potrivit datelor CSA.

Te-ar mai putea interesa și
Cele mai potrivite cadouri de Paște pentru angajați și partenerii de afaceri
Cele mai potrivite cadouri de Paște pentru angajați și partenerii de afaceri
Pe măsură ce sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi, tot mai mulți dintre noi ne îndreptăm atenția către alegerea cadourilor perfecte pentru colegii de la muncă și partenerii de......
Criză cacao – Explozia preţurilor a impulsionat Ecuadorul să îşi majoreze producţia
Criză cacao – Explozia preţurilor a impulsionat Ecuadorul să îşi majoreze producţia
Producţia anuală de boabe de cacao a Ecuadorului ar urma să atingă pragul de 500.000 de tone în următorii doi ani, ...
Startup-ul Telerenta, platformă pentru închirierea dispozitivelor, adaugă noi categorii de produse, precum foto şi video, electrocasnice şi IT. ”Estimăm că până la finalul lunii mai vom depăşi 400 de produse ce pot fi închiriate”
Startup-ul Telerenta, platformă pentru închirierea dispozitivelor, adaugă noi categorii de produse, precum foto şi video, ...
Startup-ul românesc de tehnologie, Telerenta, care operează singura platformă de închiriere de echipamente electronice ...
Un nou brand de smartphone-uri a intrat pe piața din România. Costă de la 599 lei și pot fi reparate acasă
Un nou brand de smartphone-uri a intrat pe piața din România. Costă de la 599 lei și pot fi reparate acasă
Human Mobile Devices (HMD), producătorul telefoanelor Nokia, a dezvăluit miercuri prima sa gamă de smartphone-uri sub ...