Fostul primar Dumitru Sechelariu, înmormântat în prezenţa a peste 7.000 de persoane

Fostul primar al Bacăului Dumitru Sechelariu a fost înmormântat, marţi, în prezenţa a peste 7.000 de persoane, cortegiul funerar oprindu-se, în drum spre cimitir, şi în faţa primăriei, unde autorităţile i-au adus un ultim omagiu fostului edil.
Economica.net - mar, 19 feb. 2013, 20:38
Fostul primar Dumitru Sechelariu, înmormântat în prezenţa a peste 7.000 de persoane

Slujba religioasă, oficiată de şapte preoţi, a avut loc la Academia de Tenis EMD, care aparţine familiei Sechelariu. Cortegiul funerar a pornit spre cimitirul central din Bacău, cei aproximativ trei kilometri fiind străbătuţi în două ore.

Pe traseu, cortegiul a oprit atât în centrul municipiul Bacău, la statuia lui Ştefan cel Mare, cât şi în faţa primărie din localitate. Aici, managerul public al primăriei i-a adus un ultim omagiu celui care a condus primăria în perioada 1996-2004, fiind depusă şi o coroană de flori.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Dumitru Sechelariu a ajuns apoi la cimitirul central din Bacău, unde peste 7.000 de oameni au fost prezenţi la slujba de înmormântare. La funeralii au luat parte şi apropiaţi ai lui Sechelariu din lumea fotbalului, printre care Gigi Becali şi Gheorghe Chivorchian.

Fostul primar al Bacăului Dumitru Sechelariu, în vârstă de 55 de ani, a încetat din viaţă sâmbătă, la o clinică din Viena.

În 31 ianuarie, el fusese internat la un spital din Iaşi, cu afecţiuni la coloana vertebrală, fiind în imposibilitatea de a se deplasa, afirmau surse medicale. Ulterior, el a fost tranferat la Spitalul Floreasca din Capitală, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale. la cererea femiliei, fostul primar a fost transferat la o clinică din Viena.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al fostului primar a fost adus, duminică, la Bacău, fiind depus la Academia de tenis EMD, înfiinţată de Dumitru Sechelariu.

În februarie 2010, fostul primar Dumitru Sechelariu a fost supus unei intervenţii chirurgicale la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, după ce a suferit un preinfarct. După câteva zile, Dumitru Sechelariu a fost reţinut de procurorii DNA într-un caz de corupţie, în aceeaşi zi făcându-i-se rău şi ajungând la Spitalul Judeţean Bacău, unde a fost internat sub pază.

Dumitru Sechelariu fusese reţinut în cazul directorului SC Transport Public SA Bacău Iuliean Şuţu, acuzat că a oferit unor denunţători bani pentru a interveni pe lângă judecători ai Curţii de Apel Bacău în scopul pronunţării unei sentinţe favorabile în dosarul privind un litigiu comercial. Ulterior, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a respins cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare a fostul edil băcăuan.

În iunie 2005, fostul primar al Bacăului a fost arestat, fiind cercetat în legătură cu mai multe afaceri referitoare la schimburi şi achiziţii de terenuri, precum şi la atribuirea unor lucrări. Astfel, în perioada februarie 2000 – mai 2004, Consiliul Local Bacău a acceptat 179 de schimburi de teren, suprafaţa totală de care au beneficiat Sechelariu – prin firmele Letea SA, Selena SRL, Deşteptarea SA – şi alte 15 persoane fizice şi juridice fiind de 79.744 de metri pătraţi, primiţi din proprietatea Consiliului Local (CL) Bacău, afimau procurorii anticorupţie.

Din totalul suprafeţei de teren cedate la schimb de CL Bacău (108.299 de metri pătraţi, în valoare de peste 77 miliarde de lei fără a include terenurile pentru care nu există evaluare), Sechelariu şi societăţile comerciale Letea SA, Selena SRL şi Deşteptarea SA – la care acesta era acţionar – au beneficiat de 57.979 de metri pătraţi, valorând aproximativ 40,6 de miliarde de lei, susţineau anchetatorii.

Şi la vremea respectivă, la două zile după ce a fost încarcerat, lui Sechelariu i s-a făcut rău, acuzând dureri puternice în piept şi fiind dus la Spitalul Universitar din Bucureşti.

Dumitru Sechelariu a fost primar al Bacăului, din partea PSD, în perioada 1996-2004.

Te-ar mai putea interesa și
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 67.000 de teste, a......
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la ...
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...