1EUR = 4.7600 RON | Bucureşti 22 º

News

Fostul redactor-şef al News of the World pledează "nevinovat" în scandalul interceptărilor

Andy Coulson, fost consilier pentru media al premierului britanic David Cameron şi fost redactor-şef al tabloidului News of the World, a pledat 'nevinovat' joi la acuzaţiile ce i-au fost aduse în legătură cu scandalul interceptărilor telefonice ilegale practicate de respectivul ziar, informează Reuters.

06 iun, 2013 | Agerpres

Coulson a demisionat din postul de director de comunicare de la Downing Street în 2011, pe fondul amplificării acestui scandal. News of the World, din cadrul grupului de presă News International, deţinut de magnatul Rupert Murdoch, a fost închis tot în 2011, după ce a fost acuzat de ascultarea convorbirilor telefonice a sute de persoane pentru obţinerea de informaţii.

Andy Coulson - care a părut relaxat în timpul audierii sale la Tribunalul Southwark, ce a durat mai puţin de cinci minute - a respins acuzaţiile de interceptare ilegală de mesaje şi de conspiraţie la comiterea unui abuz într-o funcţie publică. El mai este acuzat, între altele, că a dat bani unor persoane cu funcţii publice cu scopul de a obţine informaţii.

Miercuri, Rebekah Brooks, fost manager în imperiul media al lui Murdoch şi predecesoarea lui Coulson la News of the World, a respins şi ea acuzaţiile ce îi sunt aduse în acelaşi scandal.

Scandalul ascultărilor de la News of the World, urmat de o întreagă serie de anchete, a generat un veritabil seism în presa britanică, dar şi în rândul clasei politice şi chiar al poliţiei, ducând între altele la demisia şefului Scotland Yard, Paul Stephenson.

La sfârşitul lui 2012, o comisie independentă - creată de premierul britanic şi condusă de judecătorul Brian Leveson - a întocmit un raport de 2.000 de pagini privind ''cultura, practicile şi etica'' presei şi a formulat propuneri de reformă care ar putea duce la schimbări importante în media britanice, îndeosebi prin intermediul unor reglementări cu un mai mare grad de constrângere. Comisia a audiat sute de martori, punând într-o situaţie stânjenitoare figuri de prim-plan, de la David Cameron la Tony Blair, inclusiv membri ai familiei Murdoch - tată şi fiu -, reprezentanţi ai poliţiei şi patroni de presă, care au depus mărturie sub jurământ. Comisia a scos, între altele, în evidenţă unele legături 'nepotrivite' dintre media şi oamenii politici, îndeosebi atunci când au fost divulgate textele de susţinere semnate ''Lots of Love'', trimise dnei Brooks în plin scandal al ascultărilor telefonice de premierul Cameron.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO