Fostul reporter-şef al News of the World a fost arestat de poliţia britanică

Poliţia britanică ce anchetează cazul interceptărilor practicate de News of the World l-a arestat din nou miercuri pe fostul reporter-şef al tabloidului închis, Neville Thurlbeck, suspectat de intimidarea unui martor, relatează AFP.
Economica.net - joi, 15 mart. 2012, 05:10
Fostul reporter-şef al News of the World a fost arestat de poliţia britanică

Bărbatul, în vârstă de 51 de ani, a fost arestat după ce a fost convocat la un comisariat din centrul Londrei. El este suspectat „de intimidarea unui martor şi că a încurajat sau a ajutat la comiterea unui delict”, a declarat Scotland Yard.

Suspectul fusese deja arestat la 5 aprilie 2011, suspectat de interceptarea ilegală a unor convorbiri telefonice, a precizat poliţia.

Vârsta suspectului şi data arestării sale anterioare îl încadrau pe Neville Thurlbeck, fostul reporter-şef al tabloidului închis al lui Rupert Murdoch, la eliberare condiţionată din aprilie 2011.

Neville Thurlbeck se află în centrul scandalului în calitate de destinatar al unui mesaj crucial care dovedeşte că interceptările telefonice au fost mai extinse decât pretindea conducerea jurnalului.

News International, divizia care include toate jurnalele britanice ale imperiului lui Murdoch News Corporation, a refuzat să comenteze.

Arestarea vine la o zi după cea a Rebekah Brooks, fosta mână dreaptă a lui Rupert Murdoch în Marea Britanie şi a soţului său, prieten al premierului David Cameron, în acest scandal cu ramificaţii.

Protejata lui Murdoch fusese deja arestată în iulie în cadrul investigaţiilor cu privire la NotW, unde fusese redactor-şef între 2000 şi 2003.

Conform poliţiei, NofW a interceptat convorbirile a 800 de persoane în anii 2000 pentru a obţine informaţii. Fostul tabloid a fost constrâns să se închidă în iulie din cauza scandalului.

Douăzeci de persoane au fost arestate în cadrul anchetei cu privire la aceste interceptări care, cu toate acestea, nu a dus la nicio inculpare.

Alte investigaţii sunt conduse în paralel cu privire la mita oferită de jurnalişti, mai ales poliţiştilor, în schimbul informaţilor. Acestea au dus la 23 de arestări, mai ales printre jurnaliştii de la The Sun. În plus, o comisie specială investighează de câteva săptămâni practicile presei.

Te-ar mai putea interesa și
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi că 18 instituții de credit și-au exprimat intenția de a participa în......
ROMATSA și-a dat acordul pentru delimitarea spațiului aerian a viitorului Aeroport Galați – Brăila
ROMATSA și-a dat acordul pentru delimitarea spațiului aerian a viitorului Aeroport Galați – Brăila
Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a anunţat vineri, în conferinţă de presă, că a reuşit, ...
Renault tatonează o posibilă colaborare cu firmele chineze Li Auto şi Xiaomi, în domeniul fabricării de autoturisme electrice
Renault tatonează o posibilă colaborare cu firmele chineze Li Auto şi Xiaomi, în domeniul fabricării de autoturisme ...
Renault a avut discuţii săptămâna aceasta cu firmele chineze Li Auto şi Xiaomi privind colaborarea în domeniile automobilelor ...
Autonom raportează pentru 2023 venituri de 728,9 milioane de lei, în creștere cu 13%. Profitul net însă a scăzut cu 48%
Autonom raportează pentru 2023 venituri de 728,9 milioane de lei, în creștere cu 13%. Profitul net însă a scăzut cu 48%
Autonom Services S.A., cea mai extinsă rețea de mobilitate din România, raportează că a înregistrat anul trecut venituri ...