Fostul şef al Barclays Bob Diamond renunţă la bonusuri de 20 milioane de lire sterline

Fostul şef al Barclays Bob Diamond va renunţa la încasarea unor bonusuri de până la 20 de milioane de lire sterline, după ce a demisionat săptămâna trecută din postul de director gneral în contextul indignării generate de scandalul privind dobânda LIBOR, potrivit Financial Times.
Economica.net - mar, 10 iul. 2012, 12:18
Fostul şef al Barclays Bob Diamond renunţă la bonusuri de 20 milioane de lire sterline

Diamond va primi totuşi un pachet financiar de 2 milioane de lire sterline în urma plecării de la Barclays. Fostul director va primi salariul pe un an, de 1,35 milioane de lire sterline, dar şi alte beneficii, precum contribuţii pentru pensii.

În timpul anunţării informaţiei referitoare la pachetul financiar pentru Diamond, preşedintele băncii, Marcus Agius, se confrunta cu un tir de acuzaţii din partea parlamentarilor britanici că instituţia financiară a funcţionat la extrema comportamentului acceptabil şi a arătat un model de încălcare a limitelor în privinţa asumării de riscuri.

Agius a demisionat, de asemenea, de la conducerea băncii, dar păstrează încă postul pentru a găsi un înlocuitor pentru Diamond.

„Fostul director general a decis din proprie iniţiativă să renunţe la bonusuri”, a spus Agius. Valoarea pachtelor de acţiuni pe care Diamond le-ar fi primit conform unor scheme de bonus acceptate anterior se ridică la 20 milioane de lire sterline, a estimat preşedintele Barclays.

Diamond a câştigat laBarclays, din 2005 când s-a alăturat grupului britanic, 120 de milioane de lire sterline, din care 25 de milioane de lire sterline anul trecut.

Autorităţile din SUA, Europa şi Japonia cercetează mai mult de zece bănci mari suspectate de manipularea dobânzii interbancare LIBOR.

Grupul britanic Barclays este singurul care a recunoscut că a încălcat regulile şi a acceptat să plătească o amendă de circa 360 de milioane de euro.

Indicele LIBOR este calculat de Asociaţia Bancherilor Britanici pe baza estimărilor zilnice a 18 bănci privind costurile împrumuturilor interbancare pe diverse perioade de timp, în diferite monede. Deoarece cifrele înaintate de bănci nu sunt bazate pe tranzacţii reale, indicele poate fi manupulat de traderi. Ratele LIBOR sunt folosite pentru stabilirea dobânzilor în contracte de mii de miliarde de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni mai repede faţă de......
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia nu poate să cedeze Kievului rachetele sale Patriot
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia ...
Premierul polonez Donald Tusk a avertizat vineri că în Ucraina "situaţia pe front este critică" şi săptămânile următoare ...