Fostul şef al Romgaz are case şi terenuri în mai multe oraşe, dar şi sume consistente de bani

Fostul director general al Romgaz Marcel Adrian Piteiu, în cazul căruia ANI a constatat că se află în conflict de interese, are terenuri şi imobile în mai multe oraşe din ţară şi sume consistente de bani, tablouri şi bijuterii, potrivit declaraţiei sale de avere.
Economica.net - mie, 06 feb. 2013, 19:55
Fostul şef al Romgaz are case şi terenuri în mai multe oraşe, dar şi sume consistente de bani

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere a lui Marcel Adrian Piteiu, postată pe site-ul Romgaz, fostul director general al instituţiei deţinea, în iunie 2012, terenuri şi imobile în mai multe localităţi din ţară, dar şi conturi bancare şi alte bunuri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La categoria terenuri, Piteiu a menţionat trei terenuri agricole, în suprafaţă totală de 50.000 de metri pătraţi, în localităţile Mediaş şi Bazna, din judeţul Sibiu.

De asemenea, Piteiu avea, tot în Mediaş, două terenuri intravilane în suprafaţă totală de 3.000 de metri pătraţi, dar şi un teren intravilan de 150 de metri pătraţi în Bucureşti şi unul de 685 de metri pătraţi la Sovata.

Fostul director general al Romgaz a trecut în declaraţia de avere şi şapte imobile, trei apartamente cu suprafeţe cuprinse între 80 şi 131 de metri pătraţi, deţinute împreună cu soţia, în Mediaş şi Bucureşti, dar şi două case de locuit la Mediaş, o casă de vacanţă la Sovata şi un spaţiu comercial tot în Mediaş.

Piteiu avea, de asemenea, un autoturism, un ATV şi o remorcă.

El a trecut în declaraţia de avere icoane şi obiecte de cult în valoare de 1.500 de euro, pictură modernă şi contemporană în valoare de 4.000 de euro, dar şi bijuterii în valoare de 4.000 de euro.

Tot în declaraţia de avere, fostul director general al Romgaz a menţionat cinci conturi curente, două depozite bancare şi un fond de investiţii. Patru dintre conturi erau în lei, trei în euro şi unul în dolari.

În aceste conturi Piteiu avea aproape 400.000 de lei, peste 154.000 de euro şi 1.755 de dolari.

În declaraţia de avere Piteiu a precizat că a acordat un împrumut în nume personal în valoare de 25.000 de euro.

La categoria venituri, Piteiu a menţionat salariul şi indemnizaţia primite de la Romgaz, în valoare totală de 65.903 lei, indemnizaţia primită de la Asociaţia Patronală Gazrom, în valoare de aproape 25.000 de lei, dar şi salariul de peste 80.000 de lei primit de soţia sa, tot de la Romgaz.

Fostul director general al Romgaz Marcel Adrian Piteiu a demisionat din funcţia actuală, de director al Direcţiei de explorare, după ce Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că s-a aflat în conflict de interese.

„În 6 februarie 2013 domnul Marcel Adrian Piteiu a fost eliberat din funcţia de director direcţia explorare în urma demisiei depuse de acesta, fiind la dispoziţia societăţii”, se arăta într-un comunicat al Romgaz.

ANI a anunţat miercuri că a constatat că Piteiu a fost în conflict de interese, existând şi indicii privind comiterea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, după ce ar fi încheiat contracte cu o firmă la care a fost administrator şi care a obţinut beneficii de peste 66 milioane de lei.

Potrivit Codului Penal, conflictul de interese constă în îndeplinirea, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, a unui act ori participarea la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii cinci ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură.

ANI a dispus sesizarea organelor judiciare competente cu privire la posibila săvârşire de către Marcel Adrian Piteiu a infracţiunii de conflict de interese, precum şi a infracţiunilor asimilate celor de corupţie.

Numele lui Piteiu figura la începutul anului trecut pe o listă cu 40 de persoane cercetate de DIICOT într-un dosar de complot şi subminarea economiei naţionale.

Potrivit DIICOT, reprezentanţii Romgaz, ai Ministerului Economiei şi ai grupului InterAgro au constituit în 2005 o grupare infracţională care, prin acţiunile sale, a pus în pericol sistemul naţional de gaze.

Te-ar mai putea interesa și
“Piața de artă din România a mers în pierdere în 2022, minus 100.000 de euro
“Piața de artă din România a mers în pierdere în 2022, minus 100.000 de euro
Piața românească de artă a încheiat anul 2022 pe pierdere, potrivit studiului realizat de o agenție de marketing specializată în industriile culturale și creative, comandat de Scemtovici &......
Statele membre G7 vor căuta modalități prin care să folosească veniturile activele rusești înghețate pentru a ajuta Ucraina – Reuters
Statele membre G7 vor căuta modalități prin care să folosească veniturile activele rusești înghețate pentru a ajuta ...
Ţările G7 vor căuta modalităţi pentru a folosi veniturile generate de activele ruseşti îngheţate pentru a ajuta Ucraina, ...
Tribunalul Bucureşti a decis supendarea recuperării prejudiciului în dosarul „Dan Vociulescu – Institutul de Cercetări Alimentare”
Tribunalul Bucureşti a decis supendarea recuperării prejudiciului în dosarul „Dan Vociulescu – Institutul ...
Tribunalul Bucureşti a dispus suspendarea executării sentinţei prin care instanţa a decis recuperarea prejudiciului în ...
Consiliul Concurenței va lansa o variantă simplificată a Monitorului preţurilor, care va conține doar produsele de bază ale căror prețuri au fost plafonate
Consiliul Concurenței va lansa o variantă simplificată a Monitorului preţurilor, care va conține doar produsele de bază ...
Consiliul Concurenţei va lansa curând o variantă simplificată a Monitorului preţurilor, care va conţine doar produsele ...