Fostul şef ANRMAP anunţă că îl va da în judecată pe premierul Ponta pentru calomnie

Fostul preşedinte ANRMAP Cristina Trăilă a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul central al PDL, că îl va da în judecată pe premierul Victor Ponta pentru calomnie, ea precizând că va ataca în instanţă şi Raportul Corpului de Control, ca act al Guvernului.
Economica.net - joi, 18 oct. 2012, 12:32
Fostul şef ANRMAP anunţă că îl va da în judecată pe premierul Ponta pentru calomnie

„Acest document reprezintă Raportul de control pe care ANRMAP în 13 iunie l-a efectuat la Primăria Sectorului 3. Este semnat de propriul coleg de bancă al domnului Ponta, domnul Vlădescu. Voi ataca Raportul de control, pe de o parte, ca act administrativ al Guvernului, pe de altă parte, în ceea ce priveşte vorbele aruncate de Victor Ponta, evident că va plăti în instanţă, cu siguranţă”, a spus Trăilă, care a menţionat că îl va acţiona în judecată pe premier, pentru calomnie.

Întrebată când se va adresa instanţei în ceea ce-l priveşte pe premier, Cristina Trăilă a spus: „Zilele următoare, pe baza Raportului care sper că îmi va fi comunicat”.

„Victor Ponta demonstrează că nu ştie nimic din ce se întâmplă în propriul Guvern, nici în istituţiile coordonate. De cinci luni este în campanie electorală şi uită că se află la putere. Creează o diversiune în fiecare zi pentru că nu reuşeşte să guverneze, nu ştie ce are de făcut la Guvern şi aruncă fumigene pe piaţă în fiecare zi. A ieşit cu o încropeală de cotrol pe ANRMAP, nu a absorbit niciun leu pe fonduri euroepene şi încearcă să arunce pisica pe alţii”, a spus Cristina Trăilă.

Ea a subliniat faptul că pe 25 aprilie 2012 s-a primit solicitarea de la ministerul Afacerilor Europene privind un potenţial control la Sectorul 3, în condiţiile în care pe 27 aprilie 2012 Guvernul Ungureanu a picat în Parlament, iar în 8 mai Victor Ponta a semnat eliberarea sa din funcţie.

Cristina Trăilă a precizat că „fumigena” legată de controlul de la ANRMAP are un singur motiv, legat de faptul că Victor Ponta ar dori să modifice legislaţia privind achiziţiile publice pentru a ridica pragul de achiziţie directă de la 15.000 de Euro la 30.000 de Euro.

Fostul şef al ANRMAP Cristina Trăilă a anunţat că va ataca în instanţă raportul Corpului de Control al premierului, în care este acuzată de nereguli privind achiziţii publice, şi arată că doar noua conducere a Autorităţii este vinovată de rezultatele în cazul contractelor Primăriei sectorului 3.

Într-o declaraţie transmisă MEDIAFAX, Cristina Trăilă arată că, la 25 aprilie 2012, data la care s-a primit solicitarea oficială de control din partea Ministerului Afacerilor Europene, singurul document care ar fi putut sta la baza demarării verificărilor, Guvernul Ungureanu era demis prin moţiune de cenzură.

Corpul de control al premierului va sesiza organele de urmărire penală asupra activităţii fostei conduceri a Autorităţii de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice, pe care o acuză de faptul că a acoperit nereguli la Primăria sectorului 3, Metrorex, Primăria Târgu Mureş şi CJ Galaţi.

Concluzia rezultă în urma verificărilor efectuate la Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) pentru perioada 1 ianuarie 2009-30 iunie 2012, legat de modul de respectare a prevederilor legale privind organizarea, funcţionarea şi exercitarea atribuţiilor de către personalul ANRMAP.

Potrivit raportului redactat de inspectori, în urma acţiunii de control s-a constatat că, la 28 martie 2012, Ministerul Afacerilor Europene a transmis preşedintelui ANRMAP faptul că în sistemul EU Pilot a fost introdusă o solicitare de informaţii din partea Direcţiei Generale Piaţa Internă şi Servicii din cadrul Comisiei Europene, privind legalitatea atribuirii de către Primăria Sector 3 – Bucureşti, în perioada 2008-2010, a unui număr de 77 de contracte prin procedura „negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare”, solicitandu-se, totodată, transmiterea răspunsului oficial până la 30 aprilie 2012.

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Finanțelor: A doua ediție din acest an a programului de tilturi de stat Fidelis a doborât trei recorduri
Ministerul Finanțelor: A doua ediție din acest an a programului de tilturi de stat Fidelis a doborât trei recorduri
Cea de-a doua ediţie din 2024 a programului de titluri de stat Fidelis a fost marcată de trei recorduri, respectiv cea mai mare sumă investită dintre toate cele 16 ediţii, cel mai mare număr de......
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit ...
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...