Fotografii Mediafax de colecţie, licitate în scop caritabil până pe 9 decembrie, în Capitală

Evenimente diverse din ultimii 10 ani sunt redate în 14 fotografii de mari dimensiuni marca MEDIAFAX, expuse de joi în Capitală cu posibilitatea de a fi achiziţionate prin licitaţie în scopul finalizării noii secţii de oncologie din cadrul Spitalului Universitar.
Economica.net - mie, 05 dec. 2012, 20:18
Fotografii Mediafax de colecţie, licitate în scop caritabil până pe 9 decembrie, în Capitală

Vernisajul expoziţiei „Lumea se deschide în faţa ta” cu cele 14 fotografii de 125/ 90 cm a avut loc joi seară, la Hotel Crowne Plaza din Bucureşti, unde cei interesaţi vor putea şi licita pentru ele până pe 9 decembrie.

Printre subiectele fotografiilor se numără un copil joaca fotbal, pe o stradă din Bucureşti, în iunie 2006, pe când în Germania se desfăşura Campionatul Mondial de Fotbal, Freddy Kemayo după câştigarea ultimului meci din timpul galei K1 Grand Prix România 2010, la Bucureşti, Turul ciclist al României 2007, canicula, concertul Marilyn Manson de la B’estival 2007, un miting aviatic de la Clinceni, foc de artificii de la Zilele Bucureştiului, concertul Skunk Anansie de la B’estfest 2011, Principesa Margareta la o ceremonie la Palatul Elisabeta, soldaţi la parada de 1 Decembrie.

Fotoreporterii şi colaboratorii Mediafax Foto ale căror lucrări sunt cuprinse în expoziţie sunt Răzvan Chiriţă, Bogdan Maran, Andreea Balaurea, Bogdan Stamatin, Octav Ganea, Bogdan Iordache, Catalin Abagiu şi Andrei Pungovschi.

Evenimentul a fost deschis de Lucian Mîndruţă, care a povestit cum a dorit să se facă fotograf şi a apreciat că expoziţia Mediafax Foto este a unor fotografi „cărora li s-au întâmplat lucruri extraordinare”.

Andrei Pungovschi, care semnează trei dintre fotografiile din expoziţie, a explicat că fotografia de presă are o durată de viaţă foarte scurtă, parcursul ei încheindu-se a doua zi după ce a fost făcută când apare în ziar. „Dacă voi le cumpăraţi, prin gestul vostru le prelungiţi viaţa, iar banii ajung unde este mare nevoie de ei”, a spus fotograful.

La rândul său, Răzvan Chiriţă a povestit despre fotografia sa din expoziţie, înfăţişându-l pe Marilyn Manson, surprins după momentul memorabil când acesta a cântat cu Alice Cooper, pe scena de la Bucureşti în prima ediţie B’estfest.

Toate fotografiile vor rămâne expuse în lobby-ul hotelului până pe 9 decembrie şi sunt disponibile spre cumpărare prin intermediul licitaţiei tip „silent auction”. Pentru fiecare imagine a fost fixat un preţ de pornire de 100 de lei, iar cei interesaţi pot licita, notând o sumă în catalog, pentru imaginea dorită, care va reveni la final celui care a oferit cel mai mult. Cumpărătorii vor susţine astfel finalizarea noii secţii de oncologie a Spitalului Universitar.

„Expoziţia îşi propune rememorarea celor mai importante evenimente prin cele mai reuşite fotografii ale ultimilor zece ani. Cu toate că nu a fost deloc uşor să alegem din cele peste 300.000 de imagini existente, considerăm că efortul a meritat. Sperăm ca şi vizitatorii noştri să simtă acelaşi lucru, iar atunci când se vor găsi în faţa fotografiilor noastre, să trăiască emoţiile intense transmise de fiecare imagine în parte”, spune Marius Smădu, coordonator al Departamentului Foto al Mediafax Group.

Evenimentul „Lumea se deschide in faţa ta” este realizat cu sprijinul Hotelului Crowne Plaza din Bucureşti şi a Rembrandt Graphic Centre.

Mediafax Foto face parte din Mediafax Group şi este liderul pieţei româneşti de fotografie de presă. Departamentul foto s-a dezvoltat în cadrul agenţiei de presă Mediafax din 1995 şi furnizează zilnic cel mai consistent flux de fotografie de eveniment românesc, asigurând conectarea presei locale şi naţionale la cele mai relevante evenimente petrecute zi de zi în România. Imaginile Mediafax Foto sunt preluate în fiecare zi de cele mai importante publicaţii din ţară. Arhiva foto online a Mediafax conţine peste 320.000 de imagini de la cele mai importante evenimente care au avut loc în România, din 1990 până în prezent. Acestora li se adaugă cele peste 1 milion de fotografii de eveniment extern, arhivate din 2002 şi până în prezent, din arhiva Agence France Presse, distribuită în România de Mediafax Foto.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...