Foxconn, producătorul telefoanelor Apple, cumpără 50% din divizia de module pentru șasiuri a ZF Friedrichshafen

Compania taiwaneză Foxconn va achiziționa 50% din divizia de module pentru șasiuri auto a grupului ZF Friedrichshafen. Acordul vizează creșterea capacității de producție a ZF Chassis Modules GmbH.
Robert Stan - mar, 25 iul. 2023, 08:51
Foxconn, producătorul telefoanelor Apple, cumpără 50% din divizia de module pentru șasiuri a ZF Friedrichshafen

Mai cunoscută ca producător al telefoanelor Apple sau ca furnizor de semiconductori pentru industria IT, auto sau de electronice, compania taiwaneză Hon Hai Technology Group (Foxconn) a încheiat un acord cu marele furnizor german ZF Friedrichshafen pentru achiziția a 50% dinj divizia acestuia ZF Chassis Modules GmbH.

„Prin acest pas, implementăm strategia noastră de a dezvolta anumite zone de afaceri ale ZF dincolo de limitele actuale cu sprijinul unor parteneri externi”, a declarat Holger Klein, CEO al ZF Friedrichshafen.

Acordul, care evaluează divizia ZF Chassis Modules GmbH la 1 miliard de euro, va permite companiei să extindă gama de produse în domeniul mașinilor cu motoare termice și electrice. Totodată, acest acord de asociere în participație este așteptat să intre în vigoare în termen de șase până la nouă luni de la primirea aprobărilor de la autoritățile de reglementare.

ZF Chassis Modules GmbH are circa 3.300 de angajați în întreaga lume, dintre care doar 100 în Germania. Vânzările din acest an sunt de așteptat să depășească la peste patru miliarde de euro.

„Cu Foxconn am câștigat un partener strategic puternic cu care putem deschide noi perspective și oportunități pentru ZF Chassis Modules GmbH. ZF, ca furnizor global de componente pentru automobile, și Foxconn, ca producător de electronice, se completează perfect”, a menționat Holger Klein.

De asemenea, Young Liu, președinte și CEO al Foxconn a adăugat că „rețeaua globală și know-how-ul Foxconn în domeniul managementului lanțului de aprovizionare, precum și experiența și angajamentul ZF Chassis Modules GmbH vor duce la creșterea valorii pentru acționarii noștri. (…) Suntem interesați să dezvoltăm noi oportunități de parteneriat cu ZF în domeniul transportului și mobilității”.

Este important de menționat că ideea șefului Foxconn de a extinde activitatea companiei în afara domeniului său principal de activitate nu este deloc nouă. Conform LifeNews.ro demersurile pentru a intra în industria auto se află de mai mult printre planurile sale. Dovada este prezentarea, în decembrie 2021, a trei prototipuri de vehicule electrice.

Cele trei vehicule electrice prezentate – un SUV, un sedan şi un autobuz – au fost produse de Foxtron, un joint-venture între Foxconn şi producătorul taiwanez de automobile Yulon Motor Co Ltd.

La vremea respectivă, Younf Liu declara că firma sa „nu mai este un nou venit în industria auto. Ne-am construit treptat un lanţ de aprovizionare în domeniul vehiculelor electrice şi acum prezentăm hardware-ul”.

De asemenea, cu intenția declarată de a atinge vânzări anuale de 35 de miliarde de dolari din operațiunile sale aferente industriei auto, Foxconn a preluat în 2021 uzina Lordstown Motors din Ohio a General Motors, a investit în dezvoltarea producătorului taiwanez de semiconductori Taisic Materials și a anunțat o colaborare cu producătorul chinez de motoare electrice Hengdrive.

În plus, în urmă cu doar o lună, producătorul auto Stellantis și Foxconn au anunțat că vor dezvolta și vinde cipuri personalizate pentru o nouă generație de vehicule. Compania mixtă creată în acest scop se numește Silicon Auto și are debutul producției programat pentru 2026.

Foxconn este cel mai mare producător mondial de produse electronice pe bază de contract pentru firme precum Apple, Hewlett Packard şi Dell. Compania taiwaneză este renumită în special pentru asamblarea telefoanelor iPhone.

Citește și:
– Stellantis şi Foxconn se asociază într-un joint-venture care va produce tehnologie IT pentru autoturisme
– Firma care asamblează telefoanele iPhone vrea să construiască şi automobile pentru alţi constructori auto

Te-ar mai putea interesa și
O vilă interbelică din centrul Bucureștiului e scoasă la vânzare pentru suma de 1.140.000 de euro
O vilă interbelică din centrul Bucureștiului e scoasă la vânzare pentru suma de 1.140.000 de euro
O vilă interbelică ridicată în stil eclectic și decorată cu zeități mitologice se vinde cu 1.140.000 de euro pe Storia, platforma de imobiliare lansată de OLX. Imobilul este situat pe o......
Antony Blinken: China nu furnizează direct Rusiei arme, rachete şi muniţii. În schimb furnizează maşini-unelte, micro-electronică şi optică
Antony Blinken: China nu furnizează direct Rusiei arme, rachete şi muniţii. În schimb furnizează maşini-unelte, micro-electronică ...
Secretarul american de stat Antony Blinken a declarat luni că, deşi China nu furnizează Rusiei arme şi muniţii, oferă ...
Brandul de produse cosmetice coreene KORIKA intră în România, în rețeaua de magazine Notino
Brandul de produse cosmetice coreene KORIKA intră în România, în rețeaua de magazine Notino
KORIKA, unul dintre cele mai apreciate branduri de produse cosmetice coreene din Europa, intră în magazinele Notino din ...
Omul de afaceri Ștefan Mandachi și economistul Iancu Guda lansează BIZZ Accelerator, un proiect de educație pentru antreprenorii și managerii din România
Omul de afaceri Ștefan Mandachi și economistul Iancu Guda lansează BIZZ Accelerator, un proiect de educație pentru antreprenorii ...
Ștefan Mandachi și economistul Iancu Guda lansează BIZZ Accelerator, un program de educație financiară de tip e-learning, ...