1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 15 º

Companii

FP a vândut 5% din Romgaz pe 645 milioane de lei

Fondul Proprietatea a vândut pachetul de 4,99% din acţiunile Romgaz (SNG) scos la vânzare aseară la un preţ de 33,5 lei/acţiune.

17 iun, 2014 | | ECONOMICA.net

Fondul Proprietatea a vândut pachetul de 4,99% din acţiunile Romgaz (SNG) scos la vânzare aseară la un preţ de 33,5 lei/acţiune, cu 2,7% mai mic decât cel înbregbistrat în prezent la Bursa de valori Bucureşti (BVB) şi cu 5,8% sub preţul de închidere de ieri, de 35,6 lei / acţiune.

Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea (FP) a anunţat aseară că a declanşat un plasament privat accelerat de vânzare a 19,243 milioane de acţiuni SNG, adresat doar investitorilor calificaţi.

Goldman Sachs şi Erste Bank au fost brokerii responsabili de găsirea cumpărătorilor. Goldman Sachs a intermediat şi IPO Romgaz, iar rapiditatea cu care s-a încheiat plasamentul confirmă opiniile analiştilor consultaţi de ECONOMICA.NET, potrivit cărora mulţi dintre cumpărătorii de azi noapte şi azi au fost clienţi ai marii bănci americane care nu au obţinut astă toamnă cât au dorit.

Sunt bani destui şi pentru plasamentul privat de acţiuni Romgaz (SNG) al Fondului Proprietatea (FP) şi pentru oferta publică iniţială (IPO) Electrica, potrivit managerilor de investiţii şi brokerilor consultaţi de ECONOMICA.NET.

Citeşte şi

Premieră: Două mari oferte de acţiuni au loc simultan. Sunt bani destui pentru ambele, spun brokerii

Fondul Proprietatea a rămas în portofoliu cu 10,01% din acţiunile Romgaz.Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO