FP caută soluţii pentru distribuirea de dividende pentru 2012 şi nu exclude reducerea capitalului

Franklin Templeton, administratorul FP, ia în calcul mai multe soluţii pentru a putea distribui dividende pentru 2012, inclusiv reducerea capitalului social, întrucât legislaţia nu permite acordarea de dividende în cazul în care valoarea activului net pe acţiune este sub valoarea nominală.
Economica.net - vin, 23 nov. 2012, 12:55
FP caută soluţii pentru distribuirea de dividende pentru 2012 şi nu exclude reducerea capitalului

Fondul Proprietatea şi-a redus în luna iunie cu 21% valoarea activului net, ca urmare a intrării Hidroelectrica în insolvenţă. Fondul deţine 20% din acţiunile celui mai mare producător de energie electrică din România.

Astfel, în luna iunie valoarea activului net pe acţiune a coborât de la 1,1688 lei la 0,9317 lei. La finalul lunii octombrie indicatorul era de 0,96 lei.

Managerul Fondului, Greg Konieczny, le-a prezentat acţionarilor în AGA mai multe variante, printre care şi posibilitatea diminuării capitalului social cu valoarea dividendelor pe care fondul le are de distribuit, potrivit unor surse din acţionariat prezente la şedinţă.

În cadrul AGA, reprezentanţii FP au spus că Fondul ar urma să distribuie dividende în valoare brută de 536 milioane lei, astfel că valoarea dividendului ar fi de circa 0,04 lei.

Fondul are un capital social subscris şi vărsat de 13,41 miliarde lei.

Konieczny a precizat că reducerea capitalului s-ar putea realiza prin reducerea valorii nominale, însă la această variantă se va apela doar în lipsa altor soluţii. Pentru diminuarea capitalului, administratorul ar avea nevoie de aprobarea acţionarilor.

Alte soluţii pe care Fondul le ia în considerare sunt modificarea reglementărilor în vigoare, Fondul având deja discuţii cu Ministerul Justiţiei, Ministerul Finanţelor Publice şi cu CNVM.

Fondul a solicitat CNVM să schimbe metodologia de calcul a valorii activului net pe acţiune astfel încât în activ să fie incluse şi valoarea participaţiilor la companiilor aflate în insolvenţă, cum este cazul Hidroelectrica.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...