FP cere daune avocatei Ioana Sfîrăială

Administratorii Fondului Proprietatea (FP) acuză pe avocata Ioana Sfîrîială că a adus acestuia prejudicii ca urmare a întârzierii campaniei de răscumpărare a acţiunilor proprii, prin numeroasele litigii în instanţă. Tot în  instanţă FP cere avocatei daune. Deja prejudiciul depăşeşte un milion de lei.
Adrian N. Ionescu - joi, 25 apr. 2013, 10:19
FP cere daune avocatei Ioana Sfîrăială

Administratorii de la Franklin Templeton ai Fondului Proprietatea (FP) cer  avocatei Ioana Sfîrăială să plătească o parte din diferenţa între preţurile la care s-ar fi derulat programul de răscumpărare a acţiunilor anul trecut şi cele la care se achiziţionează în prezent titlurile, potrivit unor surse din adunarea generală a acţionarilor, acum în desfăşurare.

„Am pornit un proces pentru tragerea la răspundere în pricipal pe ideea că a abuzat de drepturile procesuale şi a abuzat şi ca acţionar minoritar”, a spus consilierul juridic al FP în AGA.

Ioana Sfîrăială a devenit celebră prin chemarea Fondul în judecată în 80 de dosare, protrivit unui raport al FP trimis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

În primele trei zile ale  programului de răscumpărare acum în derulare, FP a achiziţionat acţiuni la un preţ mediu de peste 0,66 de lei, în vreme ce preţul mediu al tranzacţiillor de anul trecut abia  a depăşit 0,54 lei / acţiune.

Deşi aprobat de acţionari acum exact un an, programul de răscumpărare a unui pachet de cel mult 8% din acţiunile Fondului Proprietatea a fost întârziat, din cauza contestaţiilor şi demersurilor juridice ale Ioanei Sfîrăială.
Tribunalul Bucureşti a decis definitiv în favoarea Fondului, la începutul lunii martie  şi FP a lansat programul de răscumpărare în 12 aprilie.

Blocarea înregistrării hotărârilor acţionarilor privind declanşarea campaniei de răscumpărări  a adus deja Fondului prejudicii de peste un milion de lei până în prezent, potrivit managerului Fondului, Greg Konieczny. Valoarea prejudiciului va fi actualizată.

Acţiunile urmează să fie răscumpărate pe o perioadă de 18 luni, la preţuri cuprinse între 0,2 lei şi 1,5 lei. Titlurile răscumpărate ar urma să fie anulate, potrivit deciziei luate în aprilie 2012 de acţionari.

Campania de răscumpărare este menită să stimuleze creşterea preţurilor de piaţă ale acţiunilor FP, potrivit declaraţiilor făcute de Greg Konieczny, managerul FP, într-un interviu pentru ECONOMICA.NET.

 

Te-ar mai putea interesa și
Primăria Sectorului 4 va despăgubi proprietarii mașinilor avariate în urma furtunii de vineri
Primăria Sectorului 4 va despăgubi proprietarii mașinilor avariate în urma furtunii de vineri
Primăria Sectorului 4 a anunţat că va despăgubi proprietarii maşinilor avariate în urma furtunii de vineri din Bucureşti....
Cîțu: Crește cu adevărat puterea de cumpărare a românilor, nu doar pe hârtie
Cîțu: Crește cu adevărat puterea de cumpărare a românilor, nu doar pe hârtie
Premierul Florin Cîţu a scris sâmbătă dimineaţă pe Facebook că, potrivit datelor prezentate de Institutul Național ...
Wahingtonul a anunțat înaintea întâlnirii dintre Biden și Putin că va acorda un nou ajutor militar pentru Ucraina
Wahingtonul a anunțat înaintea întâlnirii dintre Biden și Putin că va acorda un nou ajutor militar pentru Ucraina
Pentagonul a anunţat vineri un ajutor militar suplimentar de 150 de milioane de dolari pentru Ucraina, cu câteva zile înaintea ...
Canada a renunțat să mai distribuie 300.000 de vaccinuri anti-COVID-19 de la Johnson & Johnson, pe care le consideră nesigure
Canada a renunțat să mai distribuie 300.000 de vaccinuri anti-COVID-19 de la Johnson & Johnson, pe care le consideră ...
Canada a anunţat vineri că renunţă să distribuie lotul de 300.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 Johnson & Johnson ...