FP cere daune avocatei Ioana Sfîrăială

Administratorii Fondului Proprietatea (FP) acuză pe avocata Ioana Sfîrîială că a adus acestuia prejudicii ca urmare a întârzierii campaniei de răscumpărare a acţiunilor proprii, prin numeroasele litigii în instanţă. Tot în  instanţă FP cere avocatei daune. Deja prejudiciul depăşeşte un milion de lei.
Adrian N. Ionescu - joi, 25 apr. 2013, 10:19
FP cere daune avocatei Ioana Sfîrăială

Administratorii de la Franklin Templeton ai Fondului Proprietatea (FP) cer  avocatei Ioana Sfîrăială să plătească o parte din diferenţa între preţurile la care s-ar fi derulat programul de răscumpărare a acţiunilor anul trecut şi cele la care se achiziţionează în prezent titlurile, potrivit unor surse din adunarea generală a acţionarilor, acum în desfăşurare.

„Am pornit un proces pentru tragerea la răspundere în pricipal pe ideea că a abuzat de drepturile procesuale şi a abuzat şi ca acţionar minoritar”, a spus consilierul juridic al FP în AGA.

Ioana Sfîrăială a devenit celebră prin chemarea Fondul în judecată în 80 de dosare, protrivit unui raport al FP trimis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

În primele trei zile ale  programului de răscumpărare acum în derulare, FP a achiziţionat acţiuni la un preţ mediu de peste 0,66 de lei, în vreme ce preţul mediu al tranzacţiillor de anul trecut abia  a depăşit 0,54 lei / acţiune.

Deşi aprobat de acţionari acum exact un an, programul de răscumpărare a unui pachet de cel mult 8% din acţiunile Fondului Proprietatea a fost întârziat, din cauza contestaţiilor şi demersurilor juridice ale Ioanei Sfîrăială.
Tribunalul Bucureşti a decis definitiv în favoarea Fondului, la începutul lunii martie  şi FP a lansat programul de răscumpărare în 12 aprilie.

Blocarea înregistrării hotărârilor acţionarilor privind declanşarea campaniei de răscumpărări  a adus deja Fondului prejudicii de peste un milion de lei până în prezent, potrivit managerului Fondului, Greg Konieczny. Valoarea prejudiciului va fi actualizată.

Acţiunile urmează să fie răscumpărate pe o perioadă de 18 luni, la preţuri cuprinse între 0,2 lei şi 1,5 lei. Titlurile răscumpărate ar urma să fie anulate, potrivit deciziei luate în aprilie 2012 de acţionari.

Campania de răscumpărare este menită să stimuleze creşterea preţurilor de piaţă ale acţiunilor FP, potrivit declaraţiilor făcute de Greg Konieczny, managerul FP, într-un interviu pentru ECONOMICA.NET.

 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...