1EUR = 4.7600 RON | Bucureşti 22 º

Companii

FP: Engie România, prejudiciată de 23 milioane lei prin contracte cu grupul-mamă francez, în perioada 2013-2014

Fondul Proprietatea acuză conducerea Engie România că a produs daune companiei prin încheierea de contracte cu grupul-mamă în valoare de 23 milioane de lei în 2013-2014.

20 apr, 2016 | ECONOMICA.net

"Ne referim la contractele de consultanță financiară și pentru achiziții și investiții (AIFA), precum și la cele de consultanță pentru stabilirea strategiei pe termen mediu și a bugetelor anuale (CEEM) încheiate între GDF Suez Energy România (actuala Engie România) și GDF Suez (actuala Engie)", a spus pentru ECONOMICA.NET Greg Konieczny, Manager de Fond al Fondului Proprietatea.

El a adăugat că valoarea totală a serviciilor de management furnizate de GDF Suez către GDF Suez Energy România a depășit 23 milioane lei în total în 2013 și 2014 si că cifrele aferente anului 2015 urmează să fie publicate.

Fondul Proprietatea, în calitate de acţionar minoritar al Engie România (fosta GDF Suez Energy România), solicită acţionarea în instanţă a administratorilor şi directorilor companiei, pentru daune produse acesteia.

Solicitarea FP a fost introdusă pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor Engie România ce va avea loc pe data de 27 aprilie. FP deţine 12% din capitalul Engie România.

Engie România, (fosta GDF Suez Energy România) are peste 1,4 milioane de clienţi casnici.

Fondul Proprietatea este o societate pe acţiuni din România care funcţionează ca o societate de investiţii de tip închis pe durată nelimitată, listată la Bursa de Valori de la Bucureşti şi administrată de Franklin Templeton Investment Management Ltd. UK, sucursala Bucureşti din septembrie 2010.

Fondul a fost înfiinţat în 2005 de către statul român pentru despăgubirea persoanelor expropriate în mod abuziv de regimul comunist român şi care nu puteau fi despăgubite în natură.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO