1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 14 º

Companii

FPRT cere ca o firmă să poată închiria doar o plajă, considerând anormale situaţiile în care există operatori care deţin câte zece plaje

Preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad Murad, consideră că este anormal atunci când o firmă obţine la licitaţie închirierea a peste zece plaje de pe litoral, precizând că nu este un lucru normal nici ca un hotel să liciteze pentru un sector de plajă împreună cu o firmă care are un alt sector de activitate. Murad cere ca o firmă să nu poată deţine mai multe de o plajă închiriată, scrie News.ro.

09 mai, 2018 | News.ro

"Este o chestie total anormală când o firmă obţine peste 10 plaje pe litoral. Vă dau un exemplu concret: eu fac investiţie de 25 - 30 de milioane de euro în Olimp. Vi se pare normal să licitez cu altă persoană care vinde lapte sau cu totul alt domeniu licitaţie în faţa acestui hotel ?", a afirmat Murad într-o conferinţă de presă susţinută în Mamaia, citat de News.ro.

El a spus că dacă nu va reuşi să ia plaja din dreptul investiţiei sale din Olimp, atunci este dispus să renunţe la acel proiect.

"Anunţ foarte clar, nu voi da 100.000 de euro să iau plaja de acolo. În cazul în care nu voi lua plaja de la Olimp, voi fi nevoit să blochez investiţia. Este o chestie care nu se poate explica. Iei un hotel şi plaja o ia altul şi poate face acolo fel de fel de activităţi, vi se pare normal ?", a mai afirmat preşedintele FPTR.

El a spus că ar trebui ca o firmă să nu poată închiria mai mult de o plajă, iar licitaţiile să fie organizate până în luna martie şi nu după această perioadă cum este în prezent.

La rândul său, prim-vicepreşedintele FPTR, Nicolae Bucovală, prezent la conferinţa de presă, a spus că hotelierii care închiriază plaja nu fac profit din această activitate.

"Hotelierii oferă plaja gratuit turiştilor. Noi nu închiriem şezlonguri, nu facem profit pe plajă. (...) Cum să dau 100 de mii de euro când eu nu am profit ?", a spus Bucovală.

În toamna anului trecut, ministrul Turismului din acea perioadă, Mircea Titus Dobre, afirmase că există o propunere ca operatorii economici care deţin unităţi de cazare pe litoral să aibă drept de preempţiune pentru închirierea sectoarele de plajă şi că acest lucru ar putea face parte din viitoarea lege a Turismului.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO