1EUR = 4.7764 RON | Bucureşti 8 º

Extern

Fracturarea hidraulică nu ar prezenta interes pentru Germania - experţi

Exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică nu ar prezenta interes pentru Germania actualmente, au apreciat vineri experţii pe probleme de mediu care consiliază guvernul german, relatează AFP.

31 mai, 2013 | Agerpres

'Exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică se află pe un plan secundar pentru tranziţia energetică' pe care o desfăşoară Germania în prezent pentru a renunţa la energia nucleară şi pentru a dezvolta energiile regenerabile, au apreciat într-un comunicat membrii acestui Consiliu consultativ privind mediul.

Aceasta 'nu ar duce la scăderea preţului energiei şi nu poate contribui în mod semnificativ la asigurarea aprovizionării cu energie', adaugă experţii, concluzionând că din punctul de vedere al Germaniei, fracturarea hidraulică 'nu prezintă interes pentru politica energetică'.

De altfel, în prezent, 'această tehnologie nu trebuie încă utilizată comercial din cauza lacunelor importante privind impactul său ecologic', consideră cei şapte profesori care alcătuiesc consiliul.

'În lumina cunoştinţelor actuale pe acest subiect, potenţialul unei exploatări rentabile economic în condiţii ecologice convenabile este mult prea mic pentru a putea avea un impact semnificativ asupra preţului gazelor în Germania', adaugă aceştia.

În februarie, guvernul a prezentat o propunere privind reglementarea extracţiei de gaze de şist, în vederea interzicerii fracturării hidraulice în unele zone protejate. Însă această propunere face obiectul unei opoziţii puternice inclusiv în cadrul coaliţiei guvernamentale.

Industria germană vede în exploatarea gazelor de şist şansa de a avea acces la energie ieftină, aşa cum este cazul în SUA, unde acestea sunt deja exploatate intens, în timp ce organizaţiile pentru apărarea mediului avertizează împotriva eventualelor consecinţe, în special asupra pânzei freatice.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO