1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 9 º

Companii

Francezii de la Sanofi vor plăti 2,5 miliarde de dolari pentru firma de biotehnologie Synthorx

Sanofi a anunţat luni achiziţionarea firmei americane de biotehnologie Synthorx, într-o tranzacţie în numerar evaluată la aproximativ 2,5 miliarde de dolari, menită să extindă gama de medicamente pentru tratarea cancerului şi a bolilor autoimune comercializată de compania franceză, transmite Reuters citat de Agerpres.

09 dec, 2019 | Agerpres

Conform acordului, Sanofi s-a oferit să cumpere toate acţiunile comune ale Synthorx la preţul de 68 dolari per titlu, în numerar, o primă de 172% faţă de preţul acţiunilor Synthorx la închiderea şedinţei bursiere din 6 decembrie.

Tranzacţia este în linie cu planul de revizuire strategică demarat de noul director general al Sanofi, Paul Hudson, care şi-a preluat atribuţiile la 1 septembrie.

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că Sanofi ia în considerare o societate mixtă sau o vânzare în cadrul opţiunilor privind divizia sa de produse de îngrijire a sănătăţii.

Indiciile privind noua strategie au apărut săptămâna trecută, când Sanofi a anunţat vânzarea diviziei sale Seprafilm către Baxter International pentru 350 de milioane de dolari în numerar.

Sanofi este prezentă şi pe piaţa din România.

TAGURI
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO