1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

Extern

Francul elveţian s-a depreciat faţă de euro la minimul ultimului an

Francul elveţian a scăzut miercuri faţă de euro la cel mai redus nivel din mai 2011, după ce şeful băncii centrale a declarat că instituţia ar putea impune dobânzi negative şi nu a exclus alte măsuri extreme pentru deprecierea monedei, relatează Financial Times.

22 mai, 2013 | Mediafax

Preşedintele Băncii Naţionale Elveţiene, Thomas Jordan, a afirmat în faţa jurnaliştilor, la Frankfurt, că banca centrală nu exclude să modifice pragul unei cotaţii minime de 1,2 franci pentru un euro.

Jordan nu a exclus şi taxarea băncilor pentru deţinerile lor la banca centrală, măsură menită să controleze piaţa imobiliară care se supraîncălzeşte, prin încurajarea instituţiilor financiare de a transfera costurile deţinătorilor de ipoteci.

"Ajustarea pragului minim al ratei de schimb, ca şi dobânzile negative sunt măsuri posibile şi pot fi folosite dacă va fi necesar", a spus Jordan.

Francul este în declin cu 0,6%, la 1,2591 unităţi pentru un euro, după ce s-a depreciat în timpul şedinţei la 1,2614 unităţi pentru un euro, cel mai redus nivel după 20 mai 2011.

Faţă de moneda americană, francul a scăzut cu 0,4%, la 97,42 cenţi pentru un dolar.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO