Franklin, CFA Institute: Vieţile noastre personale şi profesionale vor fi perturbate de Inteligenţa Artificială

Unii văd apariţia Inteligenţei Artificiale (AI) ca pe o ameninţare existenţială la adresa umanităţii, în timp ce alţii o salută, dar un lucru este clar: vieţile noastre, atât personale, cât şi profesionale, vor fi perturbate de AI, a declarat, joi, la o conferinţă de specialitate, Margaret Franklin, preşedinte şi director general al CFA Institute.
AGERPRES - joi, 09 mai 2024, 13:33
Franklin, CFA Institute: Vieţile noastre personale şi profesionale vor fi perturbate de Inteligenţa Artificială

„Misiunea noastră este de a conduce profesia de investitor la cele mai înalte standarde de educaţie, etică şi excelenţă profesională pentru beneficiul suprem al societăţii. Credem că profesia de investitor are potenţialul de a debloca oportunităţi de care beneficiază cu adevărat întreaga societate, nu numai aici, în România, ci în regiunea Europei Centrale şi de Est (…) Inteligenţa artificială şi automatizarea sunt, desigur, subiecte care îi împart chiar şi pe cei mai înţelepţi şi străluciţi intelectuali ai timpului nostru. Unii văd apariţia unei AI din ce în ce mai sofisticate ca pe o ameninţare existenţială la adresa umanităţii, în timp ce alţii o salută, poate ca următoarea mare revoluţie tehnică în dezvoltarea industrială. Un lucru este clar: vieţile noastre, atât personale, cât şi profesionale, vor fi perturbate de AI. La CFA Institute ne angajăm să ajutăm membrii noştri să înţeleagă amploarea şi natura acestei tehnologii şi să-i ajutăm să navigheze în aplicarea practică a AI în procesul de management al investiţiilor”, a explicat Franklin, scrie Agerpres.

În viziunea acesteia, un sistem de asigurări financiare puternic şi vibrant reprezintă o cerinţă absolută pentru o economie robustă, care poate ajuta oamenii să iasă din sărăcie, care să-i pregătească pentru pensionare, să îmbunătăţească infrastructura şi să pună economia pe o creştere durabilă pe termen lung.

„În ultimii ani, am văzut o serie de perturbări financiare şi geopolitice care testează rezistenţa sistemelor financiare de pe tot globul. La fel cum ne revenim cu toţii după pandemia de COVID, această regiune se confruntă cu războaie la graniţele sale. În ultimii doi ani, v-aţi confruntat cu toţii cu impactul continuu al războiului asupra aprovizionării cu energie, preţurilor mărfurilor, inflaţiei, ratele dobânzilor şi, bineînţeles, asupra oamenilor, În cel mai recent sondaj al membrilor noştri, CFA Society România a constatat că riscurile geopolitice au fost în prim-plan, în special prin dezinformare, conflicte armate şi atacuri cibernetice. Acest lucru rezonează tematic cu sondajele globale. În faţa atâtor schimbări şi incertitudini, totuşi, trebuie să continuăm să gândim strategic în industrie şi să nu pierdem din vedere planurile pe termen lung în mijlocul unui mediu adesea haotic şi neliniştitor pe termen scurt. Oricare ar fi provocările cu care ne confruntăm, nu putem abandona elementele fundamentale care fac ca industria noastră să fie atât de importantă. Astăzi, avem acces la mai multe produse financiare decât oricând şi astfel universurile noastre de investiţii s-au extins foarte mult. În calitate de profesionişti în investiţii, toţi avem un rol vital de jucat în dezvoltarea socio-economică a regiunilor noastre. Jucăm un rol în înţelegerea şi analiza impactului economic al riscurilor geopolitice asupra portofoliilor noastre de clienţi”, a afirmat şefa CFA Institute.

Potrivit sursei citate, o altă mare tendinţă este ESG, domeniu în care profesioniştii în investiţii au un rol vital în transpunerea angajamentelor de sustenabilitate în acţiuni.

„Educaţia profesioniştilor în investiţii în jurul considerentelor ESG este o componentă foarte importantă a ceea ce facem la CFA Institute. În cele din urmă, pentru cea mai mare parte a carierei mele, de aproape 40 de ani, am avut un mediu în care toate activele au funcţionat în general bine, ratele dobânzilor în scădere, inflaţia în scădere şi PIB-ul în creştere ca urmare a globalizării. Desigur, suntem în sfârşit la capătul ‘banilor ieftini’. Vedem o inflaţie mai mare, rate ale dobânzilor mai mari şi ca urmare a deglobalizării şi a creşterii volatilităţii geopolitice a pieţei.
Acestea creează valuri în faţa industriei în general, dar şi în partea managerilor de investiţii care îşi pot demonstra valoarea cu produse diferenţiate centrate pe client şi, probabil, pe ascensiunea managementului activ din nou în faţa unor tendinţe pasive incredibile”, a spus experta CFA Institute.

Profesionişti din domeniul financiar-bancar, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai autorităţilor publice din ţările Europei Centrale şi de Est participă joi la cea de-a 10-a ediţie a evenimentului „CFA CEE Investment Conference”, organizată de Asociaţia CFA România.

Te-ar mai putea interesa și
România, pe locul 3 în topul celor mai mari exportatori de miere din UE, în 2023
România, pe locul 3 în topul celor mai mari exportatori de miere din UE, în 2023
Statele membre ale Uniunii Europene au importat anul trecut din ţările situate în afara blocului comunitar 163.700 tone de miere naturală, în valoare de 359,3 milioane de euro. În contrast, în......
Strategia Energetică Naţională va fi pusă în dezbatere publică în două săptămâni şi adoptată prin HG până la final de iunie – Burduja
Strategia Energetică Naţională va fi pusă în dezbatere publică în două săptămâni şi adoptată prin HG până ...
Strategia Energetică Naţională va fi pusă în dezbatere publică în două săptămâni, urmând să fie aprobată prin ...
Termenul limită pentru depunerea situaţiilor financiare. Ce trebuie să ştii – analiză PwC România
Termenul limită pentru depunerea situaţiilor financiare. Ce trebuie să ştii – analiză PwC România
Ultima zi de depunere, fără a risca amenzi, a situaţiilor financiare ale anului 2023 pentru firmele care au exerciţiul ...
Autostrada Unirii A8: UMB va intra cu utilaje pe lotul Leghin – Tg Neamț cel târziu la toamnă – Asociația HaiCăSePoate
Autostrada Unirii A8: UMB va intra cu utilaje pe lotul Leghin – Tg Neamț cel târziu la toamnă – Asociația ...
UMB va începe lucrările la secțiunea 3 Leghin - Tg Neamț a A8 Tg Mureș - Tg Neamț cel târziu în această toamnă, ...