1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Franklin Templeton, acuzată de tranzacţii ilegale cu acţiuni din portofoliul FP

Un acţionar FP a cerut ca AGA de la Fondul Properietatea să aprobe acţionarea în justiţie a administratoului FP, Franklin Templeton, pentru prejudiciile adzuse Fondului ca urmare a tranzacţionării pe bază de informaţii privilegiate a unui pachet de acţiuni ale Oil Terminal Constanţa din portofoliul FP.

25 apr, 2012 | Adrian Ionescu | ECONOMICA.net

Acţionarul în cauză, Dan Bărbulescu, i-a acuzat pe parcursul şedinţeai AGA de azi pe cei de la Franklin Templeton că au decis vânzarea unui pachet de 2% din acţiunile Oil Terminal ştiind că Oil Terminal urma să convoace Adunarea Generală pentru majorarea capitalului social cu terenurile deţinute de stat. O astfel de operaţie duce, de obicei, la scăderea vertiginoasă a preţului acţiunilor respective, din cauza diluării participaţiilor celorlalţi acţionari. Tranzacţiile pe bază de informaţii privilegiate sunt condamnate prin lege dacă sunt dovedite

În 9 iunie 2010, FT a vândut  2% din acţiunilor Oil Terminal. Tranzacţia a fost raportată pe site-ul BVB în 10 iunie, ora 10.16. Abia după accea, la aproape o jumătate de oră, a fost publicat convocatorul AGA de la Oil Terminal care urma să aprobe majorarea de capital.

Franklin Templeton a vândut la un preţ apropiat de maximul perioadei, aproximativ 30 de lei pe acţiune, după care acţiunea s-a prăbuşit. Întrebat în ce constă ptrejudiciul, acţionarul a replicat : “aţi vândut 2%, dar aţi mai rămas cu 8% (râsete în sală). Reprezentanţii FT au spus că acuzaţiile sunt nefondate.

Propunerea lui Bărbulescu a fost respinsă însă cu o majoritate zdrobitoare, la voturile acţionarilor principali, Elliot şi City Of London.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO