1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 29 º

Companii

Franklin Templeton, care administrează Fondul Proprietatea, a finalizat achiziția companiei de management al investițiilor Legg Mason

Grupul Franklin Resources Inc., o organizație globală de management al investițiilor, cu filiale care operează sub denumirea Franklin Templeton, a finalizat achiziția Legg Mason Inc. și a managerilor săi de investiții specializate, afacerea care a fost anunțată în luna februarie a acestui an.

03 aug, 2020 | ECONOMICA.net

Organizația extinsă consacră Franklin Templeton ca unul dintre cei mai mari manageri independenți de investiții globale specializate, administrând active (AUM) în valoare totală de 1,4 trilioane de dolari. Achiziția întărește semnificativ prezența Franklin Templeton în zone geografice-cheie și creează o platformă de investiții extinsă, bine echilibrată între clientul instituțional și cel de retail.

„Suntem extrem de încântați să anunțăm finalizarea achiziției Legg Mason, cea mai mare și semnificativă tranzacție din istoria Franklin Templeton”, a declarat Jenny Johnson (foto), Președinte și CEO al Franklin Templeton.

„S-au întâmplat extrem de multe de când am făcut anunțul la jumătatea lunii februarie, dar rațiunile strategice pentru această asociere puternică nu au făcut decât să se întărească. Această achiziție deblochează o valoare substanțială și oportunități de creștere determinate de o scară mai largă, diversitate și echilibru privind strategiile de investiții, canalele de distribuție și zonele geografice. Compania noastră extinsă este aliniată atât în ceea ce privește cultura, cât și focusul comun pe furnizarea de rezultate puternice ale investițiilor pentru clienții noștri apreciați”, a mai spus Jenny Johnson.

Tranzacția aduce, de asemenea, beneficii la nivel de leadership și consolidează veniturile fixe de bază, acțiunile și investițiile alternative, precum și extinde capacitățile firmei de a furniza soluții multi-active. Franklin Templeton subliniază faptul că nu a planificat schimbări pentru strategiile de investiții diferențiate ale managerilor de investiții, care vor beneficia de infrastructura globală a Franklin Templeton și de investițiile continue în tehnologie și inovație.

„S-au depus multe eforturi pentru pregătirea acestei achiziții în ultimele cinci luni, toate în timpul unei pandemii fără precedent, cu aproape toți cei implicați lucrând de la distanță. Aș vrea să le mulțumesc angajaților ambelor companii pentru contribuțiile lor extraordinare și dedicarea lor excepțională pentru clienți și business pe tot parcursul procesului ”, a adăugat Johnson.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO