1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Franţa a avut un deficit bugetar de 5,2% din PIB anul trecut, încadrându-se lejer în ţintă

Franţa s-a încadrat lejer în deficitul bugetar ţintit pentru anul trecut, cu o rată de 5,2% din PIB, cu 0,5 puncte procentuale mai mică faţă de obiectivul oficial al guvernului, evoluţie care s-ar putea dovedi un avantaj pentru Sarkozy la alegerile din aprilie, transmite Reuters.

30 mar, 2012 | Mediafax

Deficitul public al Franţei s-a încadrat atât în ţinta asumată oficial de guvern, cât şi în estimarea de 5,3% din PIB înaintată recent de ministrul Finanţelor Francois Baroin, care părea optimistă anterior.

O altă veste bună primită vineri de administraţia de la Paris vine din zona consumului, care a crescut în febraurie peste estimări, cu 3%, după un avans de numai 0,4% în ianuarie, semnal pozitiv pentru revenirea economică.

Media estimărilor analiştilor indica o creştere de numai 0,2% a consumului în februarie.

Preşedintele Nicolas Sarkozy ar putea obţine astfel un avantaj în alegerile prezidenţiale care vor avea loc peste trei săptămâni.

Sarkozy este cotat cu a doua şansă pentru cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din aprilie-mai, în urma lui Francois Hollande, potrivit sondajelor de opinie. Actualul preşedinte mizează, în ultima parte a campaniei electorale, pe poziţionarea ca unic candidat ce poate întreţine revenirea economică.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO