Franța a încheiat vineri evacuările din Afganistan

Franţa a încheiat vineri seara operaţiunile sale de evacuare aeriană a unor cetăţeni afgani care se simt ameninţaţi de regimul taliban de la Kabul, conform unui anunţ comun al ministrului Apărării şi al şefului diplomaţiei franceze, relatează AFP, citată de Agerpres.
AGERPRES - sâm, 28 aug. 2021, 10:19
Franța a încheiat vineri evacuările din Afganistan

„Operaţiunea Apagan, lansată pe 15 august la cererea preşedintelui Republicii, s-a încheiat în această seară”, a scris pe Twitter ministrul Apărării Florence Parly, care a precizat că „aproape 3.000 de persoane, dintre care peste 2.600 de afgani” se află acum în afara oricărui pericol.

Acest transport aerian a trebuit să fie întrerupt deoarece „nu mai sunt îndeplinite condiţiile de securitate pe aeroportul” din Kabul din cauza „dezangajării rapide a forţelor americane” care vor părăsi Afganistanul pe 31 august, au adăugat Florence Parly şi Jean-Yves Le Drian în comunicatul de presă comun.

„Echipa ambasadei Franţei la Kabul a ajuns mai întâi la Abu Dhabi şi apoi în Franţa”, au adăugat cei doi oficiali, care au mulţumit „diplomaţilor, soldaţilor, poliţiştilor şi tuturor serviciilor de stat” care s-au mobilizat „neobosit” pentru a permite aceste evacuări spre Paris prin Abu Dhabi.

Citește și: https://www.economica.net/italia-si-a-incheiat-operatiunile-de-evacuare-din-afganistan_528694.html

Franţa, care a făcut apel la organizarea de operaţiuni umanitare împreună cu alte ţări aliate pentru a permite evacuarea prin alte mijloace a miilor de afgani care nu au reuşit să o facă, a anunţat că va continua discuţiile în această direcţie cu talibanii.

„Vom continua eforturile pe lângă oficialii talibani pentru a ne asigura că aceştia nu vor împiedica, după 31 august, plecarea celor care doresc” să o facă, au transmis cei doi miniştri francezi.

O delegaţie franceză s-a întâlnit joi, la Doha, cu reprezentanţi ai talibanilor, pentru prima oară după preluarea de către aceştia a puterii în Afganistan, pe 15 august. Discuţiile s-au concentrat asupra situaţiei de pe aeroportul din Kabul şi a operaţiunilor de evacuare, potrivit ambelor părţi.

Citește și: https://www.economica.net/pentagon-armata-americana-va-organiza-evacuari-din-kabul-pana-in-ultimul-moment_528689.html

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cîţu: Nu s-a discutat de nicio creştere de salarii
Cîţu: Nu s-a discutat de nicio creştere de salarii
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că la şedinţa de luni a coaliţiei de guvernare nu s-a discutat despre o ...
Azomureş va realiza în această iarnă revizia planificată pentru vara următoare – ministrul Energiei
Azomureş va realiza în această iarnă revizia planificată pentru vara următoare – ministrul Energiei
 Azomureş a luat decizia de a muta în această iarnă revizia care era planificată pentru vara următoare, în contextul ...
Glovo lansează Glovo Concepts în România: Primul restaurant virtual lansat este Bendito Burrito și oferă produse cu specific mexican
Glovo lansează Glovo Concepts în România: Primul restaurant virtual lansat este Bendito Burrito și oferă produse cu ...
Glovo, unul dintre cei mai importanți jucători din lume pe zona de livrare în mai multe categorii, lansează Glovo Concepts ...