Franţa apără la Davos ”supertaxa” sa de 75% pentru cei mai bogaţi

Franţa a apărat vineri la Davos /Elveţia/, unde se află elita mondială din domeniul afacerilor, ''supertaxa'' sa de 75 % pe cele mai mari venituri, acuzată de către unii că-i alungă pe investitorii străini, relatează AFP.
Economica.net - vin, 25 ian. 2013, 20:12
Franţa apără la Davos ''supertaxa'' sa de 75% pentru cei mai bogaţi

Ministrul francez de finanţe, Pierre Moscovici, a explicat, într-o conferinţă de presă, obiectivele acestei impozitări ”excepţionale”, insistând asupra caracterului său tranzitoriu.

Impozitul de 75 %, care nu va avea decât doi ani de existenţă, nu-i afectează decât pe francezii cei mai bogaţi, pentru venitul lor anual de peste un milion de euro, a explicat Moscovici. Cu toate acestea, nu se pune problema de a renunţa la el, în pofida zvonurilor insistente în acest sens şi a anulării lui de către Consiliul Constituţional din Franţa, a insistat ministrul.

”Nu este ilogic ca cei care câştigă o mulţime de bani să facă acest efort temporar. Situaţie excepţională, efort excepţional, avere excepţională şi taxare prin urmare excepţională. Aceasta este logica”, a insistat Moscovici.

Proiectul de impozitare cu 75 % pentru partea de venituri ce depăşesc un milion de euro a provocat dezbateri aprinse în Franţa, determinând, printre altele, plecarea în Rusia a celebrului actor francez Gerard Depardieu, dar şi preocupări în rândul unor investitori străini.

Moscovici a minimalizat însă impactul acestui proiect la Davos, unde sute de mari patroni şi responsabili economici se reunesc în fiecare an în cadrul Forumului economic mondial.

”N-am simţit o preocupare majoră pe această temă aici, deoarece fiecare poate înţelege despre ce este vorba” , a mai spus Moscovici.

Te-ar mai putea interesa și
Vizită rară a unei delegaţii nord-coreene în Iran
Vizită rară a unei delegaţii nord-coreene în Iran
O delegaţie oficială nord-coreeană condusă de un responsabil economic a plecat spre Iran, a anunţat agenţia de stat KCNA miercuri, într-o vizită rară care, potrivit experţilor, ridică......
Congresul SUA a adoptat un ajutor mult aşteptat pentru Ucraina
Congresul SUA a adoptat un ajutor mult aşteptat pentru Ucraina
Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor ...
Avarie majoră în rețeaua de termoficare din București. Două CET-uri din cele patru s-au oprit – unul este inundat de-a dreptul, 40% din blocurile Capitalei nu au apă caldă
Avarie majoră în rețeaua de termoficare din București. Două CET-uri din cele patru s-au oprit – unul este inundat ...
Electrocentrale București, producătorul de energie electrică și termică al Capitalei, a anunțat că două centrale ...
Primul tren de metrou Alstom pentru M5 a ajuns la București. Încă nouă ar putea sosi anul acesta
Primul tren de metrou Alstom pentru M5 a ajuns la București. Încă nouă ar putea sosi anul acesta
Primul tren de metrou din cele 13 din comanda Alstom a sosit marți la București, a spus pentru ECONOMICA.NET Mihai Barbu, ...