Franța i-a transmis Japoniei că susține o reconfigurare a alianței Renault-Nissan – surse Les Echos

Statul francez sprijină o reconfigurare a alianţei Renault-Nissan şi nu se va opune reechilibrării participaţiilor deţinute de cei doi producători auto, a anunţat marţi publicaţia franceză Les Echos, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite Reuters, relatează Agerpres.
AGERPRES - mar, 10 ian. 2023, 16:26
Franța i-a transmis Japoniei că susține o reconfigurare a alianței Renault-Nissan - surse Les Echos

Les Echos susţine că aceste asigurări au fost date de preşedintele Emmanuel Macron luni, în timpul discuţiilor de la Paris cu premierul nipon Fumio Kishida. Oficialii de la Palatul Elysee nu au răspuns imediat solicitărilor de a comenta informaţia, iar reprezentanţii Renault au refuzat să facă comentarii.

În 2022, producătorul auto francez şi grupul chinez Geely au ajuns la un acord privind lansarea unei societăţi mixte, deţinute în mod egal, care va furniza motoare pe combustie şi tehnologie hibridă brandurilor pe care le deţin, precum şi altor companii auto.

De asemenea, Renault încearcă să revitalizeze alianţa cu Nissan Motor. Renault şi Nissan au un parteneriat din anul 1999, în care Renault deţine 43% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drept de vot la grupul francez.

Alianţa Renault – Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile. Renault ar dori ca Nissan să investească în viitoarea sa divizie de vehicule electrice, în timp ce Nissan vrea ca Renault să îşi reducă participaţia pe care o deţine la grupul nipon, de la 43% până la 15%.

Statul francez este cel mai mare acţionar al Renault, cu o participaţie de 15%.

„Nu mai există blocaje majore, este doar o chestiune de a reasigura părţile implicate că cele două guverne sunt pe aceeaşi lungime de undă”, susţine Les Echos.

Sursele adaugă că ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, i-a trimis omologului nipon o scrisoare detaliată pentru a confirma sprijinul Franţei în reconfigurarea alianţei.

Te-ar mai putea interesa și
Primul tip de carne artificială aprobat în Europa este destinat să fie consumat de animalele de companie
Primul tip de carne artificială aprobat în Europa este destinat să fie consumat de animalele de companie
Marea Britanie va deveni prima ţară din Europa unde se va comercializa carne cultivată în laborator, după ce organismele de reglementare au permis unui start-up local să producă carne de pui......
Ce spune şeful PPC, fostul Enel, despre situaţia din sistemul energetic naţional
Ce spune şeful PPC, fostul Enel, despre situaţia din sistemul energetic naţional
Sistemul energetic naţional îşi arată limitele tehnice, fiind supus unui stres termic neobişnuit, iar printre cauzele ...
Ajungem la 1.000 de euro/MWh? Nou record de preț spot orar la energie electrică în România și mâine seară, avem din nou cel mai mare preț din Europa
Ajungem la 1.000 de euro/MWh? Nou record de preț spot orar la energie electrică în România și mâine seară, avem din ...
Avem din nou parte de un record de preț orar în piața spot, pentru a patra zi la rând și pentru a șaptea oară în ...
România rămâne în topul ţărilor cu cele mai ridicate rate ale inflaţiei din UE – date Eurostat
România rămâne în topul ţărilor cu cele mai ridicate rate ale inflaţiei din UE – date Eurostat
Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană s-a situat la 2,6% în iunie, în scădere faţă de 2,7% în mai, iar România, ...