Franța interzice zborurile interne pe distanțe scurte. Efecte grave pentru Air France

Abia devenit acționar majoritar al Air France, statul francez dă o lovitură grea propriului operator aerian național. Zborurile interne pe distanțe scurte vor fi interzise.
Robert Stan - lun, 12 apr. 2021, 08:08
Franța interzice zborurile interne pe distanțe scurte. Efecte grave pentru Air France

Săptămâna trecută Comisia Europeană a aprobat statului francez recapitalizarea cu bani publici a companiei Air France. Deja acționar al operatorului aerian, statul francez devine astfel, contra sumei de 4 miliarde de euro, principalul acționar al Air France printr-o deținere de circa 30%.

Deși cele două evenimente nu au nicio legătură, se întâmplă extrem de rar ca un principal acționar să blocheze una dintre principalele surse de venit ale companiei. Iar statul francez exact asta a făcut odată cu interzicerea zborurilor interne pe rutele care pot fi parcurse cu trenul în mai puțin de două ore și jumătate.

Țintind reducerea emisiilor de dioxid de carbon parlamentarii francezi au aprobat sâmbătă această măsură care va da mari bătăi de cap companiei Air France, principalul operator de curse interne pe teritoriul francez.

Măsura face parte dintr-un proiect de lege mai amplu privind conservarea mediului care are ca scop reducerea emisiilor de carbon din Franța cu 40% până în 2030 față de nivelurile din 1990.

Ministrul industriei, Agnes Pannier-Runacher, a respins criticile din partea industriei aeronautice care a acuzat momentul prost ales pentru o astfel de măsură. Oficialii companiilor aeriene au arătat exact faptul că stoparea curselor interne scurte vine odată cu încercarea acestora de a se redresa după lunile grele în care restricțiile pentru ținerea sub control a pandemiei au blocat la sol o mulțime de avioane.

„Știm că aviația contribuie la emisiile de dioxid de carbon și că, din cauza schimbărilor climatice, trebuie să reducem emisiile. În egală măsură trebuie să ne sprijinim companiile și să nu le lăsăm să se piardă pe drum”, a declarat Agnes Pannier-Runacher într-o intervenție la postul de radio Europe 1.

După anunțul privind adoptarea acestei măsuri, operatorii aerieni, în special cei europeni, se tem că guvernele din statele în care activează ar putea adopta reglementări similare care ar duce la dezechilibre majore ale bilanțurilor financiare ale companiilor care desfășoară transporturi aeriene.

Citește și:

– Air France a obţinut acordul Comisiei Europene pentru o recapitalizare în valoare de patru miliarde de euro
– Franța, nivel record al datoriei publice și al deficitului în 2020

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...