Franța prelungește restricțiile sanitare impuse călătorilor care vin din China

Prevăzute iniţiale să dureze până pe 31 ianuarie, controalele impuse în Franţa călătorilor veniţi din China au fost prelungite până pe 15 februarie "din cauza evoluţiei sanitare", precizează un decret publicat sâmbătă în Monitorul Oficial, informează AFP, transmite Agerpres.
AGERPRES - sâm, 28 ian. 2023, 16:19
Franța prelungește restricțiile sanitare impuse călătorilor care vin din China

De la începutul lunii ianuarie, turiştii cu vârste de peste 11 ani îmbarcaţi în avioane care pleacă din China cu destinaţia Franţa trebuie să prezinte înainte de plecare un test COVID-19 cu rezultat negativ, realizat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării.

„Aceşti călători vor trebui, de asemenea, să se supună unei testări aleatorii la sosirea lor pe teritoriul naţional francez şi să se izoleze în cazul unui rezultat pozitiv”, precizează acelaşi decret.

De asemenea, purtarea măştii sanitare de toţi pasagerii cu vârste de peste şase ani la zborul avioanelor este obligatorie.

Între sfârşitul anului 2022 şi începutul anului 2023, mai multe ţări, inclusiv Statele Unite, Japonia, Canada, Australia şi anumite state europene, au impus obligativitatea unor teste COVID-19 cu rezultat negativ pentru toţi călătorii proveniţi din China, evocând temeri legate de o recrudescenţă a pandemiei de COVID-19 în această ţară cu o populaţie de 1,4 miliarde de locuitori.

În China, numărul zilnic al deceselor asociate COVID-19 a scăzut cu aproape 80% de la începutul lunii ianuarie, potrivit autorităţilor chineze, un semnal ce arată că cel mai recent val de infectări înregistrate în această ţară începând din luna decembrie 2022 a început să scadă în intensitate.

Autorităţile din China au avertizat însă în legătură cu posibila apariţie a unui nou val de contaminări după Anul Nou Chinezesc, sărbătorit pe 22 ianuarie şi care determină deplasări în masă ale rezidenţilor chinezi, susceptibili să răspândească virusul SARS-CoV-2.

Cu toate acestea, analiştii estimează că aceste cifre reprezintă doar o parte a bilanţului real, având în vedere definiţia strictă pe care China o atribuie deceselor asociate COVID-19, precum şi estimările oficiale, conform cărora segmente întregi din populaţia chineză au fost infectate.

Te-ar mai putea interesa și
A doua școală modernizată în cadrul programului România Eficientă, susținut de Petrom, la Băicoi, Prahova, după o investiție de 1,6 mil. euro
A doua școală modernizată în cadrul programului România Eficientă, susținut de Petrom, la Băicoi, Prahova, după ...
OMV Petrom și Energy Policy Group (EPG) anunță finalizarea lucrărilor de renovare și reabilitare a Școlii Gimnaziale Liliești din localitatea Băicoi, derulate în cadrul programului România......
Investitorii se refugiază în aur de teama unei reacţii în lanţ în sectorul bancar. Cotaţia a depăşit pragul de 2.000 de dolari uncia
Investitorii se refugiază în aur de teama unei reacţii în lanţ în sectorul bancar. Cotaţia a depăşit pragul de 2.000 ...
Cotaţia aurului, propulsată de îngrijorările în creştere cu privire la sectorul bancar după preluarea la un preţ ...
Calea ferată Craiova – Caransebeș: Ofertele pentru primele două loturi, așteptate până pe 27 aprilie
Calea ferată Craiova – Caransebeș: Ofertele pentru primele două loturi, așteptate până pe 27 aprilie
CFR Infrastructură anunță startul oficial la licitația pentru primele două loturi de pe tronsonul Craiova - Drobeta ...
ANRE a amendat Hidroelectrica cu 400.000 de lei, amenda maximă permisă
ANRE a amendat Hidroelectrica cu 400.000 de lei, amenda maximă permisă
ANRE a sancționat Hidroelectrica cu 400.000 de lei pentru nereguli pe partea de furnizare, după cum arată un comunicat ...