Franţa promite reducerea taxelor pe muncă plătite de companii

Preşedintele francez Francois Hollande va încerca să revigoreze economia prin reducerea taxelor pe forţa de muncă plătite de companii, cu un impact total de 30 miliarde euro, şi a promis că va încerca să scadă taxa pe profit, să amelioreze birocraţia şi să relaxeze reglementările pe piaţa muncii.
Economica.net - mie, 15 ian. 2014, 12:32
Franţa promite reducerea taxelor pe muncă plătite de companii

Hollande a anunţat măsurile într-o conferinţă de presă în timpul căreia a evitat să răspundă la întrebări legate de relaţia amoroasă pe care ar avea-o cu o actriţă, notează Financial Times (FT).

Aflat în criză de popularitate, preşedintele francez încearcă să revigoreze economia aflată în stagnare şi să reducă şomajul ridicat, să consolideze finanţele publice, aflate într-o situaţie precară, şi să majoreze competitivitatea economică a Franţei.

Holllande a subliniat că măsurile fiscale anunţate nu reprezintă o schimbare politicilor economice la mijlocul mandatului său, ci o accelerare a reformelor.

„Este imperativ ca Franţa să redea puterea economiei sale. Nu este timp de pierdut. Franţa trebuie să-şi revină pentru a-şi păstra influenţa în lume şi în Europa”, a declarat preşedintele.

El a reiterat ţinta de reducere a cheltuielilor publice pentru acest an cu 15 miliarde euro, urmate de tăieri de 50 miliarde euro în următorii trei ani.

Promisiunea privind reducerea taxelor pe muncă plătite de angajatori cu 30 miliarde euro reprezintă o scădere de 5,4% a costului muncii.

Guvernul a implementat deja în timpul mandatului lui Hollande o reducere de 20 miliarde euro a taxelor percepute de la companii, în încercarea de a consolida competitivitatea.

Economia Franţei a scăzut cu 0,1% în trimestrul al treilea al anului trecut, după ce ieşise în trimestrul doi dintr-o recesiune prelungită. Şomajul din Franţa era de 10,8% în noiembrie.

Te-ar mai putea interesa și
Transelectrica a inaugurat cea mai complexă linie electrică de înaltă tensiune construită în ultimii 30 de ani: LEA 400 kV Porțile de Fier – (Anina) – Reșița
Transelectrica a inaugurat cea mai complexă linie electrică de înaltă tensiune construită în ultimii 30 de ani: LEA ...
Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA a inaugurat aseară, printr-o ceremonie organizată în Stația Electrică de Transformare Porțile de Fier, Linia Electrică......
Băncile europene vor să fie desemnate de UE drept sector strategic
Băncile europene vor să fie desemnate de UE drept sector strategic
Băncile europene au făcut un apel către Uniunea Europeană pentru a le desemna drept unul din sectoarele de importanţă ...
Carburanții s-au scumpit din nou azi. Cât costă acum benzina și motorina
Carburanții s-au scumpit din nou azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei și motorinei vândute ...
Iranul ameninţă să răspundă ”în câteva secunde” Israelului cu ”arme neutilizate până acum”
Iranul ameninţă să răspundă ”în câteva secunde” Israelului cu ”arme neutilizate până acum”
Autorităţile iraniene au avertizat în ultimele ore că vor răspunde "în câteva secunde" cu "arme neutilizate până ...