Franţa promite reducerea taxelor pe muncă plătite de companii

Preşedintele francez Francois Hollande va încerca să revigoreze economia prin reducerea taxelor pe forţa de muncă plătite de companii, cu un impact total de 30 miliarde euro, şi a promis că va încerca să scadă taxa pe profit, să amelioreze birocraţia şi să relaxeze reglementările pe piaţa muncii.
Economica.net - mie, 15 ian. 2014, 12:32
Franţa promite reducerea taxelor pe muncă plătite de companii

Hollande a anunţat măsurile într-o conferinţă de presă în timpul căreia a evitat să răspundă la întrebări legate de relaţia amoroasă pe care ar avea-o cu o actriţă, notează Financial Times (FT).

Aflat în criză de popularitate, preşedintele francez încearcă să revigoreze economia aflată în stagnare şi să reducă şomajul ridicat, să consolideze finanţele publice, aflate într-o situaţie precară, şi să majoreze competitivitatea economică a Franţei.

Holllande a subliniat că măsurile fiscale anunţate nu reprezintă o schimbare politicilor economice la mijlocul mandatului său, ci o accelerare a reformelor.

„Este imperativ ca Franţa să redea puterea economiei sale. Nu este timp de pierdut. Franţa trebuie să-şi revină pentru a-şi păstra influenţa în lume şi în Europa”, a declarat preşedintele.

El a reiterat ţinta de reducere a cheltuielilor publice pentru acest an cu 15 miliarde euro, urmate de tăieri de 50 miliarde euro în următorii trei ani.

Promisiunea privind reducerea taxelor pe muncă plătite de angajatori cu 30 miliarde euro reprezintă o scădere de 5,4% a costului muncii.

Guvernul a implementat deja în timpul mandatului lui Hollande o reducere de 20 miliarde euro a taxelor percepute de la companii, în încercarea de a consolida competitivitatea.

Economia Franţei a scăzut cu 0,1% în trimestrul al treilea al anului trecut, după ce ieşise în trimestrul doi dintr-o recesiune prelungită. Şomajul din Franţa era de 10,8% în noiembrie.

Te-ar mai putea interesa și
Spania majorează salariul minim de la 1 septembrie
Spania majorează salariul minim de la 1 septembrie
Guvernul de stânga din Spania şi sindicatele au ajuns joi seară la un acord cu privire la o uşoară majorare a salariului minim, după mai multe zile de negocieri tensionate, informează AFP....
OMV Petrom a finalizat cu succes prima livrare de gaz natural lichefiat din România
OMV Petrom a finalizat cu succes prima livrare de gaz natural lichefiat din România
OMV Petrom a efectuat prima livrare de gaz natural lichefiat (GNL) din România către Damen Shipyards Mangalia, potrivit ...
Apa de izvor îmbuteliată se scumpește cu 20%. Producătorii se plâng de creșterea costurilor cu energia, transportul și ambalajele
Apa de izvor îmbuteliată se scumpește cu 20%. Producătorii se plâng de creșterea costurilor cu energia, transportul ...
Producătorii de apă de izvor susțin că nu mai pot menține actualul nivel al prețurilor din cauza costurilor tot mai ...
Capitala a atins o incidenţă COVID-19 de 2,05 la mia de locuitori. Ce restricţii ar putea fi impuse
Capitala a atins o incidenţă COVID-19 de 2,05 la mia de locuitori. Ce restricţii ar putea fi impuse
Subprefectul Municipiului Bucureşti Florela-Antonela Ghiţă a declarat că DSP a comunicat vineri o incidenţă COVID-19 ...