Franța va relaxa parțial restricțiile de siguranță începând din 19 mai

Magazinele, terasele barurilor şi restaurantele, precum şi obiectivele culturale, între care cinematografele şi muzeele, îşi vor redeschide uşile începând de miercuri 19 mai, iar interdicţia de circulaţie nocturnă va fi valabilă după ora 21:00, a anunţat preşedintele Emmanuel Macron într-un interviu acordat joi presei regionale franceze, potrivit AFP, citată de Agerpres.
AGERPRES - joi, 29 apr. 2021, 18:18
Franța va relaxa parțial restricțiile de siguranță începând din 19 mai

Cafenelele şi restaurantele se vor redeschide în interior începând din 9 iunie, când interdicţia de circulaţie nocturnă se va aplica după ora 23:00, înainte de o ridicare totală a acestei interdicţii de la 30 iunie, dacă situaţia sanitară o va permite.

„Etapa zero era redeschiderea şcolilor din 26 aprilie. Ne-am asumat această prioritate educativă şi această strategie de a trăi cu virusul, inclusiv în faţa unui înalt nivel al incidenţelor, superior celui al vecinilor noştri”, a explicat preşedintele francez, potrivit extraselor difuzate de media respective pe site-urile lor web. Ele au anunţat că vor difuza integral interviul la 21:00.

„Vom efectua redeschiderea apoi în patru etape. Pe 3 mai, sfârşitul declaraţiilor şi restricţiilor de deplasare. Din 19 mai, trebuie să ne regăsim arta de a trăi franţuzeşte, rămânând prudenţi şi responsabili: convivialitatea noastră, cultura noastră, sportul…”, a declarat el.

În baruri şi restaurante, la terase (începând din 19 mai), iar apoi în sală (din 9 iunie), clienţii nu vor putea fi decât maximum şase la o masă.

Muzeele, monumentele, cinematografele, teatrele şi sălile de spectacol cu public pe scaune vor putea să-şi reia activitatea cu maximum 800 de persoane în interior, 1.000 în exterior. La fel va fi pentru manifestările sportive în aer liber.

Sălile de sport se vor putea redeschide, cu respectarea capacităţilor şi protocoale adaptate, începând din 9 iunie.

Evenimentele cu peste 1.000 de persoane vor fi autorizate din 30 iunie, cu permis sanitar, adică cu prezentarea unui test negativ sau a unui certificat de imunitate.

Întregul dispozitiv şi calendar va putea fi totuşi adaptat, în special în cazul de agravare subită şi masivă a situaţiei sanitare, de la un departament la altul.

Te-ar mai putea interesa și
PAID: Numărul locuinţelor asigurate obligatoriu a crescut cu 3,87% în august
PAID: Numărul locuinţelor asigurate obligatoriu a crescut cu 3,87% în august
Numărul poliţelor active de asigurare obligatorie a locuinţei (PAD) a crescut în august 2021 cu 3,87%, ajungând la aproximativ 1,82 milioane, comparativ cu 1,76 milioane de poliţe PAD active la......
Gigantul indian Torrent Pharmaceuticals îşi închide subsidiara din România
Gigantul indian Torrent Pharmaceuticals îşi închide subsidiara din România
Compania indiană de medicamente Torrent Pharmaceuticals, prezentă în circa 40 de state din lume, a decis dizolvarea şi ...
Identificarea şi remedierea unei breşe de securitate a durat, în medie, 287 de zile în acest an – Eset
Identificarea şi remedierea unei breşe de securitate a durat, în medie, 287 de zile în acest an – Eset
Perioada în care s-a identificat şi remediat o breşă de securitate a crescut cu şapte zile, în 2021 faţă de anul ...
China trăieşte propria criză de tip Lehman Brothers: Evergrande, un gigant imobiliar, e aproape de colaps şi oferă investitorilor posibilitatea de a fi plătiţi cu proprietăţi în loc de numerar
China trăieşte propria criză de tip Lehman Brothers: Evergrande, un gigant imobiliar, e aproape de colaps şi oferă investitorilor ...
China Evergrande Group, un mare dezvoltator imobiliar chinez care în prezent trece prin dificultăţi financiare, a demarat ...