Franţa vrea să oblige companiile de conţinut şi servicii web să plătească pentru traficul pe reţele

Guvernul francez pregăteşte o lege care va obliga companiile de conţinut şi de servicii pe internet, printre care şi Google, să plătească pentru traficul efectuat pe reţelele de telecomunicaţii, a declarat luni ministrul tehnologiei Fleur Pellerin, citat de Bloomberg.
Economica.net - lun, 07 ian. 2013, 16:39
Franţa vrea să oblige companiile de conţinut şi servicii web să plătească pentru traficul pe reţele

Companiile de pe internet generează trafic fără a efectua investiţii în infrastructura de reţea, a afirmat Pellerin, după ce a cerut companiei franceze Iliad, unul dintre principalii operatori din ţară, să nu mai blocheze spoturile publicitare distribuite pe internet. Google este cel mai mare jucător în sectorul publicităţii online.

Iliad a acceptat să nu mai blocheze mesajele publicitare de pe site-urile accesate de utilizatorii săi, a precizat Pellerin. Compania furnizează internet pentru peste 5,2 milioane de abonaţi, potrivit datelor de la sfârşitul lunii septembrie.

„Ce soluţii au la dispoziţie furnizorii de internet atunci când producătorii de conţinut le utilizează reţelele, dar nu investesc în ele? Trebuie să ne punem întrebări serioase despre cum ar putea companiile de pe web să investească în reţele”, a afirmat oficialul francez în timpul unei conferinţe de presă.

Pellerin şi ministrul Industriei Arnaud Montebourg vor participa pe 15 ianuarie la o dezbatere pe această temă, a adăugat Pellerin, precizând că va purta mai întâi discuţii cu şefii diviziei locale a Google.

Companiile de telecomunicaţii încearcă să găsească un model de business optim prin care să genereze venituri din creşterea traficului, care stresează reţelele şi impune investiţii. În ultimii ani, răspândirea rapidă a serviciilor de streaming de conţinut şi distribuţie digitală, dar şi explozia smartphone-urilor şi tabletelor au crescut semnificativ traficul la care trebuie să facă faţă reţelele de internet.

Unii operatori, printre care France Telecom şi BT Group, oferă contra cost companiilor de conţinut online acces mai rapid la reţea.

Te-ar mai putea interesa și
Tarifele de transport şi de distribuţie pentru gazele naturale și energia electrică vor intra într-o nouă perioadă de reglementare – Silvia Vlăsceanu (HENRO)
Tarifele de transport şi de distribuţie pentru gazele naturale și energia electrică vor intra într-o nouă perioadă ...
Tarifele de transport şi de distribuţie energie electrică şi gaze naturale vor intra într-o nouă perioadă de reglementare, iar o metodologie aflată în consultare publică prevede......
Și Hidroelectrica testează piața: a scos la vânzare energie cu livrare în 2025, la prețul de 90 de euro/MWh. A vândut-o
Și Hidroelectrica testează piața: a scos la vânzare energie cu livrare în 2025, la prețul de 90 de euro/MWh. A vândut-o
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a ieșit, după multă vreme, la vânzare de ...
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Stratum Energy România, compania care operează perimetrul de gaze naturale Poduri din județul Bacău, de către Emma Lambda Limited
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Stratum Energy România, compania care operează perimetrul de gaze naturale ...
Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care compania cipriotă Emma Lambda Limited intenționează să preia ...
Kârgâzstanul a blocat de astăzi funcționarea TikTok, pentru a proteja sănătatea copiilor. Organizațiile neguvernamentale denunță cenzura impusă de Guvern
Kârgâzstanul a blocat de astăzi funcționarea TikTok, pentru a proteja sănătatea copiilor. Organizațiile neguvernamentale ...
Aplicaţia TikTok nu mai funcţionează începând din această joi în Kârgâzstan, la cererea serviciilor de securitate ...