1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 3 º

Companii

Frăţia mallurilor prinde contur. AFI începe construcţia parcului de retail de la Arad

Dezvoltatorul AFI Europe Romania a anunţat că a fost obţinută autorizaţia de construcţie pentru hypermarket-ul şi magazinul de tip ”do-it-yourself” din cadrul AFI Palace Arad.

20 aug, 2012 | | ECONOMICA.net

Acest proiect al AFI Europe a fost anunţat de câţiva ani, însă din cauza inflaţiei de malluri dintr-un oraş precum Arad, dezvoltatorii au fost nevoiţi să mai aştepte. Astfel, proiectul a fost schimbat şi în loc de centru comercial, aici va fi contruit un parc de retail. În plus, oficialii companiei anunţau încă de anul trecut că s-a iniţiat o colaborare cu proprietarii Atrium Shopping Mall, aflat în imediata apropiere a terenului pe care AFI în deţine în Arad.

“Cooperarea cu Atrium Shopping Mall este în plină dezvoltare, având în vedere că ne dorim să creăm singurul centru de retail care să deservească Aradul. Prin înglobarea în cadrul unui centru de retail a unui hypermarket, a unui magazin ”do-it-yourself” şi a unui mall care oferă modă, cinematograf şi divertisment. Cel mai mare avantaj îl reprezintă distanţa foarte mică pe care cumpărătorii trebuie să o parcurgă, de 50 m, dintre viitorul parc de retail si mall-ul care  există deja”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe România.

Luna trecută, Immofinanz Group a anunţat că va transforma centrul comercial Armonia Arad într-un centru logistic sau într-un parc industrial şi că această decizie se bazează pe impactul pe care situația economică actuală îl are în zonă.

Ce va oferi parcul de retail AFI Palace Arad

Parcul de retail AFI Palace Arad va include un hypermarket, un magazin de tip ”do-it-yourself” şi unităţi suplimentare de retail care vor fi amplasate în centrul municipiului Arad, însumând 3,5 hectare dintr-o suprafaţă totală de opt hectare. Parcul de retail va fi construit respectând forma clasică de ”U”, planurile luând în calcul câte 9.000 de metri pătraţi pentru fiecare dintre principalele ancore: hypermarket şi magazin de tip ”do-it-yourself”. Unităţile suplimentare de retail prevăzute în cadrul parcului vor avea suprafeţe cuprinse între 1.000 şi 2.000 mp.

Suprafaţa totală de închiriere a proiectului este de 32.000 metri pătraţi, deservită de peste 1.000 de locuri de parcare. O dată cu obţinerea autorizaţiei de construcție, lucrările la AFI Palace Arad vor începe în următoarele luni.  

AFI Palace Arad se alătură celorlalte proiecte pe care compania le-a dezvoltat sau le-a inclus în strategia de investiţii pe România, pentru perioada 2012-2013: AFI Palace Cotroceni Shopping Mall, AFI Palace Ploiesti Shopping Mall, AFI Palace B.NOI Shopping Mall şi clădirii de birouri AFI Business Park Cotroceni.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO