1EUR = 4.8747 RON | Bucureşti 14 º

Companii

Fraţii Pavăl, patronii Dedeman, îşi cumpără avion de trei milioane de dolari

Firma băcăuană Dedeman, lider naţional pe piaţa retailerilor de bricolaj, intenţionează să achiziţioneze un avion Embraer Phenom 100, utilizat mai ales pentru deplasări în scopuri business, solicitând Consiliului Judeţean Bacău concesionarea unui teren pentru construirea hangarului.

25 iun, 2014 | Agerpres

Aeronava, în greutate de 4.750 kg şi care poate transporta şapte pasageri, e produsă în Brazilia şi costă, în funcţie de dotările de la bord, între 2,98 şi 3,6 milioane de dolari, urmând a fi primul model de acest fel adus în România.

Conducerea Dedeman a cerut Consiliului Judeţean/CJ/ Bacău aprobarea de a i se concesiona o suprafaţă de 1.070 de mp pentru realizarea hangarului, cu acces la pista Aeroportului internaţional ,,George Enescu'.

,,Cererea de concesionare este justificată de necesitatea achiziţionării acestui avion de către societatea băcăuană, prin prisma dezvoltării sale economice, care impune transportul atât a conducerii, a angajaţilor, precum şi a diverşilor oameni de afaceri, colaboratori, pe întreg teritoriul ţării şi în străinatate. Am solicitat un punct de vedere de la Regia Aeronautică Aeroportul Internaţional 'George Enescu' Bacău, care ne-a comunicat acordul său pentru o asemenea concesiune', a declarat, pentru AGERPRES, Ionel Floroiu, vicepreşedintele CJ Bacău.

Potrivit acestuia, Dedeman 'şi-a anunţat intenţia de a executa cu mijloace proprii prelungirea platformei de îmbarcare/debarcare şi a drumului de serviciu până la terenul ce va deservi hangarul'.

Perioada maximă de concesionare, aşa cum prevede legea, este de până la 49 de ani. Consilierii judeţeni urmează ca într-o şedinţă viitoare, după ce vor afla preţurile prevăzute în acest contract, să aprobe tranzacţia solicitată de firma Dedeman.

Achiziţia unui avion de pasageri tip bussines ar fi prima de acest tip efectuată în judeţul Bacău, alţi trei oameni de afaceri din zonă apelând în derularea afacerilor lor din ultimii 20 de ani la cumpărarea de elicoptere.

Dedeman, cel mai mare retailer de bricolaj din România, a avut anul trecut o cifră de afaceri peste de 606 milioane de euro, a încheiat 2013 cu afaceri nete cu aproape 11% mai mari decât în 2012 şi cu profit net de 288,36 milioane de lei, mai mare cu peste 11% decât în 2012, fiind, totodată, compania privată care în 2013 a făcut cele mai multe angajări din ţară, peste 800, în prezent având 6.489 de salariaţi.

Potrivit companiei de cercetare PMR, Dedeman se plasează în top 5 al celor mai puternici retaileri din Europa de Est, concurând local, cu succes, companiile Arabesque şi Ambient, precum şi firme puternice pe plan internaţional, cum ar fi Kingfisher (Brico Depot), Baumax, Hornbach, OBI sau Leroy Merlin.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO